contadores Skip to content

Potensialet til iOS 7 for utvikling av videospill

“Hvis Apple finner en måte å standardisere tradisjonelle kontroller, vil hver iOS-enhet bli en bærbar spillkonsoll. Om et år kommer både iPhone og iPad nær kraften til nåværende enheter i den nåværende generasjonen. Bedrifter vil ha muligheten til å tilpasse spillene sine til mobile enheter for millioner av brukere. En mye større markedsandel enn de har hatt før. I dag, ved å bruke AirPlay med en Apple TV, kan spillere streame videospillene fra iOS-enheten til HDTV-en. Med en kontroller koblet til enheten som emulerer en konvensjonell kontroller, vil spillerne kunne spille tradisjonelle spill og ikke bare de karakteristiske iOS-berøringsspillene. ”

apple-interessert-tv

Disse ordene som er uttalt av Chris Plante formoder a Apples forsøk på å etablere seg som et alternativ for forbruk av videospill på bærbare plattformer. Den nye API-en for spillkontrollere for utviklere har stort potensiale, men Apple må være den som skal flytte for å benytte seg av denne muligheten. På slutten av dette året, når de første kontrollene produsert av tredjeparter kommer ut, kan videospill nytes gjennom symbiosen skapt av AirPlay og AppleTV. Det vil være interessant å se om Apple gjenkjenner dette nye scenariet for videospillelskere som har en Apple TV før media. Vil vi se AppleTV-annonsering? For øyeblikket er den eneste kampanjen for denne enheten redusert til en produktside på selskapets nettsted.

Spill kombinert med AirPlay-teknologi er noe som ikke er utnyttet Og hvis vi legger til dette muligheten for å knytte en tradisjonell kontroller til iOS-enheten vår slik at utviklere kan utforske mange flere alternativer, vil resultatet bli en opplevelse som den nåværende Nintendo DS med den forskjellen at hovedskjermen vil være vår TV gjennom AppleTV.

Apples styrker i videospillmarkedet

ipad-spill

Dagens maskinvare er ennå ikke i stand til å håndtere den samme kvaliteten og definisjonen av moderne spillkonsoller flytende og effektivt. App Store trenger forbedring, men Apple har noe grunnleggende: den har en solid plattform der alle kan utvikle spill så lenge de er registrert som utviklere (med flotte nye API-er relatert til spillene som kommer med iOS 7-operativsystemet, utviklere vil ha mye flere muligheter).

Apple også har 575 millioner iTunes Store-kontoer registrert med kredittkortene sine Og det skal ikke glemmes at den har iPod Touch som den billigste måten å glede seg over spill fra App Store, og nå med mer grunn etter det nylige prisfallet.

På den annen side må vi se hvordan Apple spiller kortene sine for å tiltrekke seg store videospillbedrifter og lansere titler for under 30 dollar. Ville Apple være interessert i å ha den nyeste Call Of Duty? Vil din fremtidige maskinvare være i stand til å kjøre den slags spill?

spill-ipad-kontroll-iphone

Apple er på motsatt side av Microsoft. Mens sistnevnte tar til orde for å legge til flere midler for kommunikasjon og multimedietjenester på sin nye konsoll, vil Apple forlate nettopp det for å fokusere på å utvikle en kultur for videospill som ikke vil være begrenset til å ha bare en kategori i App Store.

Foreløpig er Apple veldig forsiktig i sin strategi, men med ankomsten av iOS 7 og kontrollene fra tredjeparter, vil vi se om Apples strategi blir mer aggressiv for å etablere seg som et viktig alternativ i det bærbare videospillmarkedet, som vennene våre på Macstories kommenterer.