Uncategorized

ProAndroid-hjørnet: alt tilkoblet

ProAndroid hjørne

Etter et par ukers fravær kommer vi tilbake med en ny del av denne delen, der mening fra en redaktør er grunnlaget for å starte en debatt om temaer relatert til det enorme universet av Android.

Denne uken ønsker vi å ta opp et tema som sakte får feste i hverdagen vår, det såkalte “tingenes internett”, det vil si at alt henger sammen.

De siste årene har vi opplevd en økning i teknologi og applikasjoner som tar sikte på å ha større kontroll over objektene som gjør livet enklere for oss. I mange år har det vært automatisering av hjemmet: for å kontrollere husene våre (oppvarming, persienner og til og med husholdningsapparater), og på de siste messene på mobile enheter har vi deltatt på presentasjonen av applikasjoner for å kontrollere til og med bilen vår. Blir det ikke ute av hånden?

Jeg sier ikke at det å være i stand til å kontrollere visse deler av hverdagen fra vår smartphone er ikke en fordel, men jeg tror at vi når et punkt der vi vil være avhengige av for mye på vår mobile enhet, noe som kan ta sin toll.

Noen av dere vil sikkert kalle meg alarmist eller kalle meg en person som ikke setter pris på fremdriften som denne typen teknologi representerer, men ingenting er lenger fra virkeligheten. Det jeg er er realistisk, og akkurat som jeg elsker fremgang, diskuterer jeg også fordeler og ulemper.

Pros

Det tydeligste er komfort. Å kunne styre fra små handlinger som å kontrollere temperaturen i hjemmet fra jobb eller foreta små betalinger og glemme å måtte ta med kontanter eller et bankkort, er fremskritt som gjør livet mye mer behagelig og praktisk.

Ulemper

Sikkerhet. Hvis teknologier som NFC lar oss åpne hjemmet eller bilen vår, lar det oss også være gjenstand for “andres venner.” Alle med en smarttelefon Med denne teknologien kan den lese hvilken som helst NFC-brikke, noe som betyr at den med de riktige programmene kan klone den informasjonen og etterligne vår identitet. Tror du ikke på meg? Vel, ta med DNI (i Spania bruker de NFC) eller bankkort med “Kontaktløs” til telefonen din med NFC aktivert, og du vil sikkert høre en liten lyd. Det betyr at telefonen din har hentet signalet fra brikken.

Nå er det nok å ha en applikasjon av de mange som er tilgjengelige på Google Play, slik at når du gjør den enkle operasjonen som jeg nettopp har beskrevet, for å generere en serie med tall og bokstaver som hører til koden til brikken din (jeg lar deg være en av disse søknader på slutten av innlegget)

Jeg sier ikke at denne koden kan legges inn i en “NFC-kode” så enkel, men tar i betraktning at hackere har stor fordel, er det sikkert at noen utviklere lager et program som lar oss klone dataene våre nøyaktig og la oss komme inn i hjemmet eller ta over biler bare ved å passere terminalen.

Eksemplet med NFC kan ekstrapoleres til Lg og dets LG G Watch Urban, som i samarbeid med Audi muliggjør kontroll og tenning av en rekke bilmodeller. Hvis de tar klokken din eller kloner viss informasjon, går du tom for en bil?

konklusjon

Det er bra å utvikle seg og tilpasse seg nye teknologier, men vi må være forsiktige med hva vi gjør med dem.. Vi kan ikke begynne å synkronisere alle elementene som følger med oss ​​i vårt daglige liv uten å bekymre oss litt for sikkerheten som visse handlinger kan kreve.

Google Play | TagInfo av NXP

Botón volver arriba

Annonseblokkering oppdaget

Du må fjerne AD BLOCKER for å fortsette å bruke nettstedet vårt TAKK