PS4 DualShock 4 og Xbox One Controller vil også være kompatibel med iPhone og iPad med iOS 13 og iPadOS

I mars i fjor, innenfor rammen av det spesielle arrangementet som Apple dedikerte til sine nye tjenester, avslørte det kaliforniske selskapet Apple Arcade. Denne tjenesten vil gi oss tilgang en katalog full av spill av alle typer, for alle aldre. Det er en ny plattform for skapere der de kan dele alle slags opplevelser, ikke bare trippel A. I tillegg kan de gjøre det på alle enheter med tvOS, iOS, macOS og iPadOS.

Mandag 3. juni, under den første innledningen til WWDC 2019, hadde deltakere og de som så arrangementet muligheten til å lære om noen detaljer av spesiell relevans for Apple Arcade. Spesielt under presentasjonen av nyhetene om tvOS 13, kunne vi vite det kompatibilitet med Xbox One og PlayStation 4-kontrollene ville komme. På denne måten kan brukerne bruke to av de vanligste kontrollene på markedet på sine Apple TV-er.

Når vi snakket om de andre plattformene og deres respektive oppdateringer, ble imidlertid denne detalj utelatt. Og etter konferansen er det vi alle forventet allerede bekreftet. Og er det, som Apple TV med tvOS 13, den nye versjonen av iPadOS og iOS 13 lar disse kontrollene også være kompatible. Faktisk har brukere allerede begynt å teste denne funksjonen med den første utbyggingen av utvikler-betaen, og du har allerede sett hvor enkelt det vil være å koble dem.

Det kan interessere deg | De 6 beste funksjonene i iPadOS, Apples nye operativsystem

Denne endringen vil ikke bare tillate brukere å spille i Apple Arcade på en mye mer behagelig måte. I tillegg vil det også være mulig å bruke kontrollene i spill som allerede er forberedt på det. Det kan til og med være den perfekte forberedelsen for ankomsten av skyspillplattformer som kommer i løpet av de kommende månedene, for eksempel Google Stadia eller Microsoft xCloud. For øyeblikket er det allerede tilgjengelig for brukere av utvikler-betaen, og det vil snart være for de av fremtidens offentlige beta.