PS4 Remote, en gammel nyhet

Så snart PlayStation 4 kom ut, begynte rivaliseringer med Xbox One, og faktum er at begge konsollene samler flere “fan boys” som forsvarer hver franchise i hjel. Når det gjelder Sony i dag må vi analysere kanskje en av dens mest populære funksjoner, vi refererer til PS4 Remote.

Bunt PS4 pluss PS Vita

Generelt kan det sies at PS4 ser mye bedre ut enn forgjengeren (PS3) på forskjellige aspekter som behandlingshastighet, drift av operativsystemet, lasting av spill, grafikk og det sosiale miljøet som vi analyserte i vår grundige gjennomgang av PS4, men Alt har forandret seg? Det er riktig at grafikken har forbedret seg mye, at konsollene kommer nærmere det vi kan se på gode datamaskiner for spillere, men det må også forstås at ikke bare grafikk er avhengig av suksess, men også av opplevelsen som er i stand å overføre til spillerne, og i denne forstand, hva leverer Sony i sin nye generasjon?

“Del” -funksjonen som er inkludert i kontrollene er et godt alternativ, en som ikke er til stede i Xbox One. Hvis vi husker hva Nintendo har gjort når du bruker en ekte “nettbrett” som kontroller, vil vi innse at Sony ikke har gjort mange innovasjoner når det kan skryte av å ha «PS4 Remote» -systemet som lar PS4 spilles fra PS Vita. Hva denne teknologien gjør er å “gjenskape” eller “videresende” spillsignalet til den japanske bærbare konsollen slik at du kan spille på den og ikke trenger å være foran TV-en som spiller. Dette er mulig ved å komprimere og omskalke bildene.

Systemet er teoretisk veldig bra, men i praksis har det flere “begrensninger”, for eksempel å trenge et Wi-Fi-signal for å dra nytte av det, siden det med 3G-tilkoblinger ville være for tregt. Det skal også bemerkes at PlayStation 4 må være slått på og at vi ikke vil være i stand til å spille andre steder enn “vårt hjem”, så hva er det bra? Skal vi leke før vi går på middag i stuen? Når går vi på do?

Sony og den resirkulerte teknologien

Shadow Fall Remote Spill på PS4 med PS Vita

Selv om mange ikke tror det, støtter PlayStation 3 Remote Play med PSP og PS Vita. Den dårlige tingen var at du måtte velge fra en håndfull titler som tillot deg å bruke systemet. Med dette oppdaget vi at Sony lenge har testet på PS3 funksjonen som ville skinne som en stjerne i neste generasjon … men uten å lykkes. Nå fungerer det veldig bra av tekniske grunner, for eksempel å ha tilstrekkelig maskinvare med Wi-Fi 802.11 b / g / n-tilkobling bare for å sikre at tilkoblingstiden er kort.

I en løsning av spørsmål og svar levert av Sony ble det avklart at for å dra nytte av Remote Play på PS4, ville det være nødvendig å være koblet til det samme Wi-Fi-nettverket der hovedkonsollen var, og at sistnevnte også måtte kobles til via kabel Nettverk. På den annen side ble det også avklart at PS Vita måtte være nær tilgangspunktet, noe som ikke ville forstyrre tilkoblingen … det vil si “buts and more buts”.

Heldigvis er det folk som klarer å koble til fra forskjellige trådløse nettverk, mens andre mer erfarne mennesker til og med kunne spille ved hjelp av 4G LTE.

Fordelene med Remote Play kan også sees ved at den bærbare Sony-konsollen kan brukes som en kontroll for PS4, noe som fungerer, men ikke er det beste valget for de som spiller seriøst. Et annet poeng som vekker oppmerksomhet er at den aktuelle teknologien gjør lite mer enn å øke salget av en bærbar datamaskin som siden den kom ut i 2012 ikke har nådd det forventede salget, og til tross for den store maskinvaren den har, Han har ingen spill å dra nytte av (PS3-syndrom).

Eksempel på Remote Play på PS4 og PS Vita

Hvis vi kjøper en PlayStation 4 en PS Vita, vil vi innse at vi overskrider verdien av en Xbox One, et system som på mange måter har mer fremtid enn Sony-konsollen for å ha Kinect 2.0, teknologi som har forbedret seg mye. Den komparative fordelen er at vi med Xbox One kan bruke SmarGlass på mobile enheter eller nettbrett som vi kjøper til daglig bruk, og vi trenger ikke kjøpe en konsoll som vi egentlig ikke vil bruke.

Kanskje et av spillene som mest utnytter SmartGlass, er Watch Dogs, en tittel som vi også har gjennomgått, siden mange av den komplementære informasjonen vi trenger, kan vises på andre enheter samtidig til Xbox One. Når det gjelder å spille på en Den andre skjermen den beste er Nintendo med Wii U, så Sony må forbedre teknologien eller legge den ned til fortiden. Microsoft forsto det og begrenset seg til å omdefinere bruken av alternative enheter for å forbedre spillopplevelsen og ikke å leve den på dem.