Reuters analyserer History of Heartbreak mellom Apple og Samsung

Apple vs. Samsung

I en rapport som ble utgitt i går, byrået Reuters skrev om sagaen Apple vs. Samsung, en rapport som har gitt veldig interessant informasjon om det konfliktfylte forholdet mellom de to selskapene, gitt de kompliserte juridiske krigene som pågår nå.

Steve Jobs sa at han kom til å føre krig “Termonukleære” mot Android og Samsung for å kopiere designene til eplet. Noen kilder avslører imidlertid det Tim Cook var imot å inngå søksmål med Samsung, fordi det er en av Apples viktige leverandører.

“Tim Cook, Jobs ‘etterfølger som administrerende direktør, var imot å saksøke Samsung med det første, i stor grad på grunn av den kritiske rollen det koreanske selskapet har som leverandør av komponenter til iPhone og iPad. Apple foretok komponentkjøp fra Sør-Korea for en estimert verdi på 8 milliarder dollar i fjor. ”

Rapporten nevner også ordene som Jeff Williams, Apples operasjonsleder, sa til Reuters forrige måned det “Samsung er en viktig partner og en som har et sterkt forhold på tilbudssiden”.

Fiender for alltid?

Tim Cooks holdning, som ønsker å bosette seg i stedet for rettssaker, er ikke overraskende, med tanke på at han møtte Gee-Sung Choi, administrerende direktør i Samsung, i mai i fjor for å diskutere mulige patentsøksoppgjør som Selskapene hadde lenge ventet.

Artikkelen beskriver også hvordan Steve Jobs i 2005 fremhevet viktigheten av NAND-flashminnemarkedet, som dominerte Samsung med en markedsandel på 50%.

”Minnemarkedet i 2005 var ekstremt ustabilt, og Apple ønsket å sørge for at vi hadde en leverandør som var økonomisk sunn. Samsung hadde 50% andel av NAND flashminnemarkedet på den tiden.

“Den som kontrollerer flashminnet styrer forbrukerelektronikk,” sa Jobs den gangen ifølge en kilde kjent med diskusjonene. “

Etter hvert som iPhone fikk popularitet, spilte Samsung ned suksessen i offentligheten, men privat så de ut til å være ganske opprørt:

“” Populariteten til iPhone er bare et resultat av spenningen forårsaket av noen Apple-fans, “sa daværende Samsung-president GS Choi i 2010.

“Fremveksten av iPhone betyr at det er på tide å gjøre en endring i metodene våre,” fortalte JK Shin, leder for Samsungs mobilvirksomhet, tidlig i 2010, ifølge en intern e-post som ble presentert som bevis for den amerikanske domstolen. .UU. ”

Hver gang Samsung-ledere besøkte Cupertino, klaget Jobs og Cook til dem og antok at de ville endre designen. Det skjedde selvfølgelig aldri.

Cook, opptatt av forholdet til denne kritiske leverandøren, var imot å saksøke Samsung. Jobs hadde imidlertid gått tom for tålmodighet over mistanken om at Samsung benyttet seg av leverandørforholdet sitt med Apple for å beskytte seg mot gjengjeldelse for å kopiere designene. ”

Apple prøver kontinuerlig å bevege seg vekk fra sin avhengighet av Samsung som brikkeleverandør, og komme nærmere TSMC for å dekke deres chipbehov, noe som indikerer at forretningsforholdet mellom disse to selskapene ikke lenger er garantert. Selv om tvisten mellom de to selskapene hadde en dramatisk teft i nesten alle medienyhetene, sier en advokat som så på Apple og Samsung ledere at den ikke var så langsiktig:

“Folk tar denne nyheten som et slags drama og maksimerer den, men den virkelige virkeligheten er at ting ikke er så varme som de vil male det.”

Samsungs forretningsmodell er å oversvømme markedet med et stort antall smarttelefoner for alle målgrupper, fra de billigste og enkleste til avanserte (I følge Mirae Asset Securities har Samsung for tiden 37 modeller på markedet)Selv om Apple har holdt seg i samsvar med en enkelt high-end-linje, med bare et par iPhone-modeller på markedet samtidig.

Til tross for de forskjellige tilnærmingene til markedet, fortsetter begge selskapene å dominere markedsandelen for smarttelefoner, selv om selskapet med eplet er det som oppnår størst fordel.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iPhoneinCanada