Rikspolitiet advarer oss mot et virus som kommer via SMS

Politiet fra deres sosiale nettverk advarer oss igjen for en trussel som går gjennom smarttelefonene våre, og at hvis vi ikke er forsiktige nok, kan det smitte over terminalene våre. Tilsynelatende hvis du er målet for denne typen meldinger, vil du motta en SMS som vil ha et emne så appetittvekkende at ingen kan motstå åpningen, og dermed med kroken på Er dette bildene dine? med denne strategien oppnås det at utbredelsen av Trojan for Android spres massivt.

Rikspolitiet advarer oss mot et virus som kommer via SMS

Trojanen opptrer ved mottak av den nevnte SMS med emnet Er dette bildene dine, der når vi åpnet en gang, kan vi se en lenke som tar oss å laste ned en APK som heter PhotoViewer.apk. Denne applikasjonen, langt fra å være en bildevisning slik den ser ut, er ansvarlig for å gå inn i kontaktlisten vår og videresende SMS-meldingen for masseforplantning.

Derfor anbefaler det nasjonale politiet selv at hvis vi mottar noen form for melding, enten av SMS, e-post eller WhatsApp-melding som inneholder teksten til Er dette bildene dine, la oss gå videre for å åpne den, og det hender selvfølgelig ikke at vi klikker på lenken den inneholder. Det beste når du er i tvil slett den mottatte meldingen direkte for å unngå større ondskap.

Hvis du dessverre har forpliktet deg uforsvarligheten ved å åpne meldingen og klikke på lenken, vil du bare ha igjen å løse rotet du har begått. For å fikse infeksjonen er det første du må gjøre avinstallere Photoviewer-appen som ble installert etter å ha klikket på den ondsinnede lenken, i tillegg til logisk, slett den mottatte meldingen. Som et mer drastisk tiltak vil det også være lurt å lage en hard tilbakestilling på enheten din (du kan følge de forskjellige manualene for Hard Reset som vi har på bloggen vår) og til og med formatere både SD-kort og internminne på enheten.