iPad 2017

Salg av globale nettbrett stuper, og iPad er intet unntak

iPad 2017

Vi hadde kunngjort det siden i fjor, den gang var iPad på vei mot rekordlave salg. Men statistikken angår ikke bare Apple iPad, generelt, salget av nettbrett globalt har falt.

Til tross for dette, forblir iPad en salgsleder. Men nettbrettet har lidd tap i fem år.

iPad

IDC-firmaet anslår at det totale salget av nettbrett har vært 36 millioner i første kvartal, det laveste siden tredje kvartal 2012, og dermed etablere et fall i salget i 5 år på rad.

IPad er fremdeles det mest populære nettbrettet på markedet

Selv om iPad fremdeles er det mest populære nettbrettet på markedet, har det ikke vært et unntak i fallet i salg av markedet. Under skatteinntektskonferansen rapporterte Apple at de solgte 8,9 millioner iPad-er i løpet av andre kvartal. Et betydelig fall da det vurderes i første kvartal 2016 solgte selskapet 10,2 millioner iPad-er.

Så Apples økonomiske resultater viser det selskapet er ikke immun mot dynamikken i endringer som påvirker det globale salget i nettbrettbransjen.

Android-nettbrett

Forbrukerne vil reagere på rimeligere priser

Det er klart det er mindre og mindre sannsynlig at forbrukere oppdaterer enhetene sine. Det er normalt at brukere ikke kjøper en iPad eller noen nettbrettmodell hvert år. I tillegg følger ikke prisene med.

Apple vet at forbrukere etterspør lavere priser, så den lanserte en billig iPad med en veldig rimelig pris og noen veldig interessante tekniske spesifikasjoner.

Ny iPad av 2017

Det bitt eplefirmaet fikk 24,5% av det totale nettbrettomsetningen globalt i markedet i løpet av første kvartal. Noe som innebærer at ett av hvert nettbrett som ble solgt, var fra Apple, og at det var en iPad. Samsung ble nummer to med 16% markedsandel og 6 millioner solgte enheter.

IDC-salgsestimat

Hva synes du om fallet i salget av nettbrett over hele verden? Hvordan tror du at tallene vil bli bedre? Bør Apple og andre selskaper senke prisene?

Kilde | Macrumors