Sammenligning av de reelle kostnadene for iPhone 5s rundt om i verden

Ulike priser på iPhone 5s over hele verden

La oss være ærlige, Apple-enheter er ikke billige i det hele tatt. Både iPhone og nettbrett, i tillegg til Mac-datamaskiner, har alltid vært luksusprodukter, produkter som skiller seg ut for design og produksjonskvalitet, men som har veldig høye priser. IPhone 5s har en kostnad på € 699 i Spania, et land der mange ikke får lade det på en måned med arbeid.

Det samme gjelder iPad. Og hvis vi snakker om iMac- eller MacBook Pro-datamaskiner, er forskjellen over en PC enda større, med Apple-datamaskiner som er mye dyrere enn datamaskiner “Normal”.

Iphone 5s

Apple-prisene er høye over hele verden, men vi kan si det du betaler ikke det samme for en iPhone i USA som i Kina. Det har alltid vært en følelse av at kostnadene for iDevices i USA er lavere enn i andre land.

For å sammenligne denne prisforskjellen, har du laget en graf der Sammenlign kostnadene for iPhone 5s med bruttonasjonalproduktet (BNP) i hvert land, og har dermed en visjon om hvor forskjellig kostnadene for Apples smarttelefon er internasjonalt.

IPhone 5s er ikke verdt det samme i alle land

I grafen, som vi kan se online hos Mobile Unlocked, vises det at kostnadene for iPhone 5s er veldig forskjellige i de forskjellige landene i verden. For eksempel utgjør den nye apple-smarttelefonen i USA 1,37% av BNP; I Kina, et av de viktigste markedene for alle selskaper, stiger kostnadene for iPhone 5s til nesten 10% av BNP per innbygger.

Men det er land der dette tallet er enda høyere. I India utgjør kostnadene for iPhone 5s ikke mindre enn 22,32% av BNP per innbygger, ifølge denne studien. Det er ingenting!

Mens de kommenterer i Appadvice, kan studien hjelpe oss med å forstå perfekt hvorfor Apple-smarttelefonen ikke fungerer bra i noen land. I India har Apple mye problemer med å få en anstendig andel av smarttelefonmarkedet, med rimelige Android-telefoner markedets konger langt på vei.

I Kina forekommer mer av det samme, selv om dette kan løses med den forestående avtalen mellom Apple og China Mobile, landets største telekommunikasjonsselskap. Hva tror du?