tabla-comparativa-mejores-tablet-2013

Sammenligning Blant markedets beste minitabletter Vinner iPad Mini Retina?

Nå som Apple endelig har introdusert iPad Mini Retina, ligger alle kortene på bordet. I år ser det ut til at det kommer til å avsluttes med en interessant tvist innen mini-nettbrett, der de store selskapene har satset veldig hardt og har lansert flotte enheter.

Neste viser vi deg et bord med årets viktigste minitabletter, med hensyn til hver og en av dens egenskaper. Hvem vil ta kronen?

tabell-komparativ-best-tablett-2013

Skjermen: iPad Mini Retina er den absolutte kongen

Uten tvil er den viktigste funksjonen på en tablett skjermen. I denne forbindelse er det, som vi ser i tabellen, ingen tvil: iPad Mini Retina er den absolutte kongen med sitt 7,9 tommer ved 2048 x 1536 piksler.

Andre enheter som den nye Kindle Fire HDX, Kindle Fire HD, Nexus 7 II eller Galaxy Tab 3 er ganske langt n√•r det gjelder oppl√łsning, alt fra 1920 x 1200 til 1024 x 600. Det b√łr ogs√• legges til at skjermst√łrrelsen til dem alle er 7 tommer og ikke 7,9 tommer som i iPad Mini.

ipad-mini-retina-launch

Målinger og vekt: alle er superlette

Når det gjelder vekten på enhetene vi ikke kan klage, kan alle stolt vise sin lette og behagelige vekt. Den tyngste er Kindle Fire HD på 345 gram, iPad Mini Retina står i gjennomsnitt på 331 gram, og den letteste av alle er Nexus 7 II med en vekt på mellom 290 og 299 gram.

Hvis vi analyserer m√•lingene, er √•penbart iPad Mini den st√łrste p√• grunn av sin 7,9-tommers skjerm med en st√łrrelse p√• 134,7 x 200 x 7,5 mm. Ja, det er det absolutt den skinneste.

ipad-mini-retina-profile

Kraft og RAM

Med A7-brikken med 64-biters struktur, uten tvil iPad Mini Retina vil v√¶re en av de kraftigste mini-nettbrettene n√•r det gjelder behandling, om ikke den mest. Til tross for dette, inntil de f√łrste analysene kommer ut, kan vi ikke vite n√łyaktig disse dataene, for √• sammenligne dem med konkurransen.

Amazon Kindle Fire HDX og Nexus 7 II har ogs√• gode prosessorer, begge med en firkjerne, p√• 2,2 Ghz i den f√łrste og 1,5 Ghz i den andre. Kindle Fire HD og Galaxy Tab 3 opprettholder henholdsvis en dual-core og 1 GB og 1,5 GB Ram-minne.

chip-a7-apple-think-a-tsmc-e-intel-1

Kamerakvalitet

I denne forbindelse er forskjellen mellom de to modellene tydelig. Apple har et kamera foran og bak, b√•de med muligheten til √• ta opp i HD og sistnevnte med 5 megapiksler. Nexus 7 II blir sammenlignet med Apples data, men resten av modellene tilbyr lavere oppl√łsninger, eller ganske enkelt har ikke noe kamera.

camara-ipad

Lagring og utvidelseskapasitet

IPad Mini Retina tilbyr en bred katalog for å velge den lagringskapasiteten som best passer våre behov. Vi kan velge mellom 16, 32, 64 eller 128 GB. Hvem gir mer? Resten av modellene har lavere kapasitet, starter på 8 GB i de fleste tilfeller og når maksimalt 64 for Kindle Fire HDX.

Når det gjelder muligheten til å utvide lagring, Galaxy Tab 3 er det eneste nettbrettet som tilbyr en slik mulighet.

ipad-air-Precios-Espana

Batteriets varighet

På papiret tilbyr de fleste modeller en estimert tid på batterilevetid nær 10 timer. IPad Mini Retina er satt på den tiden, men Kindle Fire HDX lover imidlertid å tilby mellom 11 og 17 timers levetid. Kan det være sant?

Priser og utgivelsesdatoer

Mens iPad Mini Retina ennå ikke er utgitt og kommer en gang i november i år er resten av enhetene allerede på markedet. Amazon lanserte Kindle Fire HDX og Kindle Fire HD i oktober 2013, mens Nexus 7 II og Galaxy Tab 3 ble utgitt i juli.

ipad-mini-retina

Som vi har sett i BusinessInsider, er iPad Mini Retina mini-nettbrettet med den h√łyeste prisen p√• alle modeller, rangert til 399 dollar for inngangsmodellen. Andre som Kindle Fire HDX eller Nexus 7 II tilbys fra 229 dollar. Endelig er den billigste modellen Kindle Fire HD, som du finner i butikker som starter p√• 139 dollar.

Hvilket nettbrett synes du er det beste? Har du noen av dem?