Samsung Galaxy Note 3 8.0 vs Google Nexus 7

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 vs Google Nexus 7Samsung Galaxy Tab 3 8.0 vs Google Nexus 7

Samsung har i sin katalog presentert et nytt kompakt nettbrett som kommer til å konkurrere med dominerende i denne seksjonen. Foreløpig har vi allerede laget en analyse av det nye Samsung-nettbrettet med en av referanseterminalene i segmentet som iPad Mini, nå er det tur til en annen referanse i markedet for denne nisje av kompakte nettbrett, og nå med samme operativsystem, Google Nexus 7. Husk at den tredje tredje generasjonen av Samsung-nettbrett innen Tab-serien har 7, 8 og 10,1-tommers modeller.

Design, størrelse og vekt

Når det gjelder de totale dimensjonene til de to nettbrettene, vil vi ikke finne en stor forskjell. Vi vil ganske enkelt legge merke til det litt høyere og bredere koreanske nettbrettet. Imidlertid, hvis vi vil finne nok forskjell når det gjelder tykkelse, vil vi finne 10,45 mm på Google-nettbrettet, mens det i tilfelle Samsung Galaxy Tab 3 8.0 holder seg på 7,4 mm. Med andre ord, det koreanske nettbrettet er nesten 30% mindre tykt enn søkemotorens. Når det gjelder vekten, vil den lille forskjellen som er til fordel for Samsung-nettbrettet ikke bli lagt merke til. Hva om vi vil legge merke til når det gjelder design og motivert av den større størrelsen på skjermen på Samsung-nettbrettet, er at kantene på den er mye mindre tykke enn Google Nexus 7.

I det rent designspørsmålet blir vi møtt med et helt subjektivt poeng som er et spørsmål om smak. De Samsung Galaxy Tab 3 8.0 Den vil komme på markedet i to farger, mens vi i den andre bare har mørkegrå. Begge er laget med plast av lignende kvalitet, så kvaliteten på materialene er jevn.

Google Nexus 7Google Nexus 7

skjerm

I dette avsnittet finner vi en av de store forskjellene mellom disse to nettbrettene. På den ene siden har vi en tomme for Google-nettbrettet mens skjermen på den koreanske terminalen når opp til 8 tommer. I begge tilfeller er skjermoppløsningen 1280 × 800 piksler, og piksletettheten forblir derfor på 189 ppi for Samsung Galaxy Tab 3 8.0 og i 216 for Google Nexus 7.

En annen stor forskjell som vi finner på delen av skjermen vil være teknologien de er produsert med. På den ene siden har vi Google Nexus 7 med en skjerm laget av IPS-teknologi mens skjermen til Samsung Galaxy Tab 3 8.0 er TFT.

opptreden

Vi vet fremdeles ikke så godt hvordan Atom Z2560-brikken som vi finner i den to nye Galaxy Tab, utfører. Som vi allerede har forklart ved andre anledninger, er antall kjerner ikke helt avgjørende for ytelsen. Vi har sett flere lag velge denne brikken i det siste, selv om ingen har blitt ordentlig utsatt for benchmarks, selv om den ble sett ekstremt raskt i de første kontaktene til media. Derfor vil ikke prosessoren gi oss en ide om hvor raskt det koreanske nettbrettet er, og derfor vil det være til liten nytte å sammenligne med Tegra 3-brikken som har Google-nettbrettet.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0

Kanskje med tanke på ytelse hvis det er veldig avgjørende at Samsung Galaxy Tab 3 8.0 inkluderer 1,5 GB RAM sammenlignet med 1 GB som inneholder Google Nexus 7. Ikke alle av oss vet allerede ytelsen til Googles 7-tommers nettbrett, og det er utmerket. Så hvis kraften til Samsung Galaxy Tab 3 8.0 å nærme seg eller overgå det vil være like eksepsjonelt, og sannheten er at det har kurvverk som a priori er tilstrekkelig forberedt til å nå den kraften.

Oppbevaring

De to tabletter som er analysert kan kjøpes med en kapasitet på 16 GB eller 32 GB. Den eneste store forskjellen er at Samsung-enheten har et microSD-spor som lar deg øke denne lagringsplassen med opptil 64 GB.

tilkobling

Her er de også veldig jevn, og kan i begge tilfeller velge en modell med WiFi eller med mobilnett. Selv om koreaneren vil være i stand til å koble seg til 4G LTE-nettverk, blir nettverk som vi ser i disse dager i reklame, distribuert i landet vårt akkurat nå. Google Nexus 7 tar imidlertid brystet ut med NFC, selv om vi fremdeles ikke har funnet mye bruk for denne teknologien i Spania. Begge nettbrettene har åpenbart WiFi, Bluetooth 4.0 og WiFi Direct.

Nvidia Tegra 3 på Google Nexus 7Nvidia Tegra 3 på Google Nexus 7

kameraer

Bakkameraet til Samsung utgjør forskjellen ved å bare være der siden Google-nettbrettet mangler dette kameraet direkte. Sannheten er at den sjelden brukes, men når den brukes, blir den søkt. Når det gjelder frontkameraet i begge tilfeller, monteres de med en oppløsning på 1,2 Mpx

Autonomi

Batteriene som monteres på hver av de analyserte tablettene har veldig like batterier som skiller seg med noen få mAh til fordel for den koreanske. Imidlertid vet vi alle at autonomi også vil avhenge av batterikapasiteten til bruken som brukes av operativsystemet og prosessoren med denne kapasiteten. I sammenligningen som angår oss er det ingen forskjell i operativsystem fordi Android 4.2.2 er til stede på begge nettbrettene. Så forskjellen i autonomi som hovedsakelig kan skyldes prosessoren.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 vs Google Nexus 7Samsung Galaxy Tab 3 8.0 vs Google Nexus 7

Priser og konklusjoner

Dessverre har Samsung for øyeblikket ikke sagt noe om prisen, og de eneste referansene vi har foreløpig er priser gitt av noen distributører, som peker til $ 329. Husk at prisen på Google Nexus 7 Det er 199 euro. Og at hvis prognosene for prisen på Samsung Galaxy Tab 3 8.0 fra 329 euro vil det være en forskjell på 130 euro, og at “det eneste” vi får i prinsippet er en tomme på skjermen, noe mindre dimensjoner, et bakkamera og en mulighet for å utvide det interne lagringsminnet gjennom microSD-sporet. Spørsmålet som man bør stille seg når man anskaffer det ene eller det andre er om det er verdt å betale 130 euro mer for alt som koreaneren tilbyr … Det er ditt valg.