Samsung Galaxy S4 vs Samsung Galaxy Mega 5.8

Samsung Galaxy Mega 5.8

Samsung har i sin smarttelefonkatalog med avanserte terminaler som dekker alle mulige skjermstørrelser. Nå som hovedpersonen i denne katalogen for dette året endelig har ankommet butikker, som er ingen ringere enn Samsung Galaxy s4 som i tillegg til å være den nyeste er den som kanskje har den mest avanserte teknologien. FullHD-skjerm, åttekjerneprosessor, tretten megapiksler kamera og smarte funksjoner er bare noen få detaljer om funksjonene.

Innenfor katalogen har Samsung også andre enheter med mer enn bemerkelsesverdige funksjoner, selv om de ikke når frem til den nyeste teknologien presentert av Samsung Galaxy s4 Og hvis de baserer styrken på størrelse og en rimeligere pris. Vi viser til Galaxy Mega-serien. Som du vet er Samsung Galaxy Mega-serien for tiden sammensatt av to terminaler, 5.8 og 6.3. I dag skal vi sammenligne Samsungs nye flaggskip med den minste terminalen i Galaxy Mega-serien, the Samsung Galaxy Mega 5.8

Design og visning

Vi vet alle at det første som vil tiltrekke oppmerksomheten til en terminal er designen og i stor grad skjermen, da det er den komponenten i terminalen som er mest åpenbar. I dette tilfellet finner vi store forskjeller mellom Samsung Galaxy s4 og Samsung Galaxy Mega 5.8.

På den ene siden har vi oppløsningen, i SIV har vi FullHD og Mega 6.3 finner vi bare 960 × 540 som er veldig langt fra FullHD fra merkevarebroren. I tillegg fremheves forskjellen av den store forskjellen mellom størrelsene på begge skjermene, 5,8 tommer sammenlignet med 5 tommer. De to tingene tilsammen tilsier at pixeltettheten til SIV er mer enn det dobbelte av Mega 5,8 (441 ppi vs. 190 ppi).

For å gi oss en ide, Samsung Galaxy Mega 5.8 det faller langt under den teoretiske 300 ppi, praktisk talt halvparten av denne ideelle mengden, noe som ville være en optimal piksletetthet for det menneskelige øyet mens Samsung Galaxy s4 Det overgår det langt. Hvis vi legger til dette at den rene smarttelefonen har premiere på Gorilla Glass 3-beskyttelsen mot Gorilla Glass 2, er det tydelig at Samsung Galaxy s4 den overgår merkevarebroren i denne forbindelse.

En annen stor forskjell som ikke gjør noe annet enn å bekrefte det som er sagt tidligere, er at vi opplever at teknologien som Samsung produserer skjermen til begge terminalene er forskjellig. På den ene siden har vi SuperAMOLED Full HD i Samsung Galaxy s4 mens vi derimot har skjermen til Samsung Galaxy Mega 5.8 i LCD-teknologi med en oppløsning mer typisk for andre tider.

Samsung Galaxy SIVSamsung Galaxy SIV

Når det gjelder designen, som kanskje er et av de mest kontroversielle poengene med det nye Samsung Galaxy s4 Vi finner veldig like linjer i begge terminalene, da begge er inspirert av de generelle linjene for både design og materialer som brukes til bygging av Samsung-terminaler. Dimensjonene er tydeligvis forskjellige. Selv om det som kanskje er mest påfallende, er at Samsung Galaxy Mega 5.8 den veier mye mer enn Samsung Galaxy s4 til tross for at skjermstørrelsen er ganske lik, siden den bare vet en forskjell på 0,8 tommer.

Kamera og multimedia

Samsung har arrangert i Samsung Galaxy s4 En ny generasjon tretten megapiksler bakbelyst sensor i bakkameraet som tjener til å vise seg mot rivaler, som i tillegg til å ta veldig store bilder gir flott kvalitet selv i lite lys.

Bortsett fra de tekniske egenskapene til sensoren og linsen, er kameraet til denne modellen også utstyrt med noen eksklusive programvarefunksjoner som Dual Camera, som som vi allerede har forklart i en grundig analyse av kameraet til denne terminalen, er et system som bruker samtidig foran og bak kameraer, og skaper komposisjoner der begge bildene vises.

Tvert imot Samsung Galaxy Mega 5.8 Den har et 8 megapikslers kamera som, selv om det ikke er så avansert som sensoren som inneholder SIV, også gir god kvalitet. Begge har henholdsvis 2 megapiksler og 1,9 megapiksler frontkamera, LED-blits, autofokus, FullHD videoopptak, geo-tagging og andre grunnleggende funksjoner.

Samsung Galaxy Mega 5.8Samsung Galaxy Mega 5.8

I motsetning til hva vi hadde sett i sammenligningen av SIV med Mega 6.3, som begge hadde muligheten til å fungere som et multimediasenter ved å ha redigert begge DLNA-teknologiene, i tilfelle Samsung Galaxy Mega 5.8 Vi fant ingen slik forbindelse.

Prosessor, minne

Han Samsung Galaxy s4 Den kommer på markedet med to forskjellige versjoner, spesielt i prosessoren som inneholder hver av versjonene. På den ene siden har vi en versjon som utstyrer den nyeste Qualcomm, Sanpdragon 600 som er en 1,9 GHz firkjerne og en andre versjon med en 1,6 Ghz åttekjerne Exynos Octa fra huset. En av disse to sjetongene overgår den 1,4 GHz dual-core Exynos som utstyrer Samsung Galaxy Mega 5.8, selv om det må sies at denne terminalen også er veldig flytende, noe som hjelper den lavere oppløsningen på skjermen.

Når det gjelder RAM-minne, finner vi en annen forskjell til fordel for Samsungs flaggskip. I dette tilfellet Samsung Galaxy s4 Den har 2 GB RAM for 1,5 GB RAM fra Samsung Galaxy Mega 5.8. I begge tilfeller finner vi en veldig lik opplevelse av bruk som noe høyere, av RAM-minne og spesielt av prosessoren opplevelsen av SIV sammenlignet med Mega 5.8.

Når det gjelder intern lagring, finner vi også store forskjeller siden Mega 6.3-modellen bare kan fås med bare 8 GB mens SIV vil være tilgjengelig i 16/32/64 GB versjoner. Begge terminalene har selvfølgelig muligheten til å utvide lagringsminnet gjennom microSD-kort med forskjellen at SIV kan utvides til 64 GB mer gjennom dette sporet, og Mega 5.8 kan bare bruke dette sporet for å utvide opp til 32 GB.

Operativsystem og programvare

På dette punktet er det der vi vil finne de minste forskjellene mellom de to terminalene, siden mesterne vil komme på markedet med Android 4.2.2, og selv om det er sant at tilleggsprogramvaren som følger med Samsung Galaxy s4 er mer komplett og avansert enn Samsung Galaxy Mega 5.8 Opplevelsen av å bruke de to terminalene i form av programvare vil være veldig lik.

Samsung Galaxy SIV vs Samsung Galaxy Mega 5.8Samsung Galaxy SIV vs Samsung Galaxy Mega 5.8

Tilkobling og autonomi

I denne delen vil vi også finne mange forskjeller mellom en terminal og en annen. Det mest påfallende er at Samsung Galaxy s4 vil ha en LTE-forbindelse mens Samsung Galaxy Mega 5.8 en enkel 3G-tilkobling vil forbli. På den annen side, som vi allerede har indikert i tidligere seksjoner, vil Mega 5.8 ikke ha en DLNA-tilkobling og vil derfor være litt halt når det gjelder å bruke den som et multimediasenter. Imidlertid har terminalen a-GPS / Glossnas, Bluetooth og alle tilkoblingene som er angitt i den vedlagte tabellen.

Batteriet som presenterer Samsung Galaxy Mega 5.8 det kan forventes å ha større kapasitet enn Samsung Galaxy s4 gitt sin større størrelse. Imidlertid har begge terminalene kapasitet på 2600 mAh i sine respektive batterier. Vi tror imidlertid at til tross for at den har samme kapasitet, vil batteriet til Samsung Galaxy Mega 5.8 Det vil gi terminalen mer autonomi enn broren, gitt den lavere oppløsningen på skjermen og det lavere forbruket av prosessoren, noe som gjør dette poenget til det eneste der terminalen i Mega-serien er vinneren.

konklusjoner

Vi står overfor to terminaler innenfor rekkevidden til Samsung-modeller, hvor det har vært ganske tydelig at Samsung Galaxy s4 den har flere egenskaper, ikke bare overlegen, men mye overlegen Samsung Galaxy Mega 5.8. Og at de nesten er sammenliknbare med hverandre gitt forskjellen i publikum det er rettet mot.