Samsung Galaxy S5 uten Android og med Tizen

Samsung Galaxy S5 uten Android og med Tizen

Han Samsung Galaxy S5 Det vil være en annen terminal i den populære linjen til Samsung smarttelefoner og skal etter planen vises neste år som etterfølgeren til Samsung Galaxy S4. Hvis noen skulle fortelle oss at Samsungs nye flaggskipstelefon kunne dukke opp på markedet uten Android, ville vi alle syntes det er sprøtt. Imidlertid antyder en ny rapport at den ikke er umulig for Samsung Galaxy S5 vises på markedet med Tizen i stedet for Android.

Som mange av dere vet, er Tizen et nytt mobilt operativsystem basert på et open source Linux-system. Selskaper som Samsung, Intel og andre støtter utviklingen av Tizen, og noen av hovedfunksjonene ligner på Android.

Det er håp om at Tizen kan bli det tredje operativsystemet etter Android og iOS, men dette vil i stor grad avhenge av fortsatt støtte fra produsentene, spesielt Samsung. Mye har blitt spekulert i om det er plass i markedet for et annet mobilt operativsystem, og faktisk ser det ut til at Samsung, som har forsinket avgangen til sin første terminal med Tizen, synes at denne plassen i markedet er liten.

Denne holdningen til Samsung har gitt opphav til noen tvil om Samsung sin stilling i forhold til Tizen, fordi Samsung er et slikt selskap knyttet til Android. Imidlertid har det allerede blitt spekulert i mer enn én anledning at Google kunne begrense Android til eget bruk med Motorola som hovedmottaker av denne hypotetiske bevegelsen av Google. Selv om Google har benektet dette mange ganger, kan det være tilfelle at Samsung ønsker å ha et klart alternativ til Android i tilfelle ting endrer seg.

Det har også vært spekulasjoner om at Tizen-operativsystemet bare skal brukes til Samsung-enheter på lav eller middels høy basis. Ideen om en Samsung Galaxy S- eller Samsung Galaxy Note-enhet uten Android virker nesten latterlig.

Imidlertid er det ikke sikkert at denne ideen er så langsiktig som den ser ut ved første øyekast. Vi har allerede sett hvordan Samsung unngikk så lite som mulig minimumshenvisning til Android i tilbudet av Samsung Galaxy S4.

Samsung-administrerende direktør Boo-Keun Yoon snakket nylig om selskapets planer for Tizen som et system som brukes til å koble sammen alle selskapets produkter, inkludert smarttelefoner. Dette er en veldig provoserende uttalelse og gjør veldig tydelig intensjonen, mer eller mindre nær tid, for å distansere seg fra Android av Samsung.

Det virker absolutt usannsynlig at Samsung vil hoppe i bassenget med en terminal like viktig som den vil være. Samsung Galaxy S5. Imidlertid virker det mer mulig at den nye Samsung-terminalen for neste år kan vises i to versjoner, den ene med Android og den andre med Tizen.

Det ser ut til at denne nye terminalen kommer til å lanseres rundt mars eller april neste år.

Kan du forestille deg et scenario der Samsung kunne lansere et Samsung Galaxy S5 uten Android? Eller tror du a Samsung Galaxy S5 med to versjoner?