Samsung Galaxy S5 vil bruke en Exynos Octa med åtte virkelige kjerner

Samsung Galaxy S5 vil bruke en Exynos Octa-kjerne med åtte ekte kjerner

I dag for presentasjonen av den nye Apple-smarttelefonen skal vi snakke om de tekniske egenskapene til en av modellene som i fremtiden vil bli kalt for å konkurrere med den nye iPhone 5S. De interne detaljene i de nyeste ikoniske smarttelefonene har kommet langt de siste årene. Prosessorene er nå kraftigere, mer effektive når det gjelder brukt energi, RAM er større og mer effektiv også. Og dette løpet er et non-stop, og beviset på dette er at det nye Samsung Galaxy S5 vil bruke en ny versjon av den interne prosessoren Exynos som vil være en ekte åtte kjerne.

Samsung ga ut prosessoren sin Exynos 5. okt før ankomst til Galaxy S4. Denne nye Samsung-prosessoren hadde totalt åtte kjerner, men med en teknologi kalt av Samsung selv som BIG.little. Denne teknologien besto av inkludering av fire kjerner med A15-arkitektur for mer krevende oppgaver og fire flere kjerner med A7-arkitektur for lettere oppgaver. Et kjennetegn ved denne prosessoren er at bare fire kjerner kunne fungere om gangen. Eller de fire A7 eller de fire A15.

Nå har Samsung kunngjort at den nye versjonen av for fjerde kvartal i år Exynos 5. okt vil kunne bruke alle åtte kjernene samtidig. Dette plasserer Samsung på nivå med andre prosessorprodusenter som MediaTek, som i juli allerede hadde kunngjort sin første Octa Core-prosessor der alle åtte kjerner fungerte på samme tid.

Samsung har allerede kunngjort at vi med stor sannsynlighet vil se versjoner av Samsung Galaxy Note 3 med denne prosessoren i noen regioner i verden. Det som er klart er at nevnte prosessor vil være forberedt og testet for neste lansering av Samsung Galaxy S5 neste år.

Å kunne bruke alle åtte kjerner på samme tid vil forbedre spillopplevelsen på mobile enheter, så vel som augmented reality-applikasjoner, forhåpentligvis betyr ikke dette at enhetens autonomi blir redusert.

Det er tydelig at kjerneløpet i prosessorer for mobile enheter ikke er avsluttet. Det ser ut til at det neste år vil være vanlig å finne 8-kjerneprosessorer i enhetene som blir presentert. Finner vi 16-kjerneprosessorer i løpet av 2015? Har vi allerede nådd toppen av kjerner?