Samsung Galaxy S5 vs Xiaomi Mi4 – Sammenligning

s5 mi4

Xiaomi Mi4 vs Galaxy S5 / © Samsung / Xiaomi

Design

Du kaller oss tunge for å kritisere designet til Samsung Galaxy S5, men det gir mye grunn til det. Plast av dårlig kvalitet oversvømmer terminalen. Bakdekselet er åpenbart at det må være plast, slik at det kan fjernes, la oss si at det er plast og plast, og i denne terminalen har de valgt det verste i butikken. Kanten av terminalen er sølv, selv om det er av samme materiale, og på toppen ender den opp med å skrelle av med tiden.

I resten, kontinuerlig design med hensyn til S4, det vil si knappen hjem rektangulær med avrundede hjørner, flankert av den kapasitive knappen Fleroppgavekjøring og det av Bak. Jeg åpner paraplyer etter disse avsnittene.

IMGL1683 Ingen nyheter foran. / © ANDROIDPIT

Xiaomi Mi4, derimot, har tatt stor vekt på detaljene og produksjonen. Bakdekselet er også plast, men det kan ikke fjernes, og materialet det er laget av, gjør at det får et nysgjerrig preg, som jeg liker. Det føles ikke svakt i det hele tatt. Hele telefonen er omgitt av en metallkant, noe som gir den enorme emballasjen og robustheten, samt en følelse av førsteklasses kvalitet. Fronten er også pen, med tre kapasitive knapper nederst.

xiaomimi4 1

Vakker terminal Xiaomi. / © ANDROIDPIT

skjerm

S5 presenteres med en kraftig 5,1-tommers skjerm og Super AMOLED-teknologi med FullHD-oppløsning. Under direkte lys har det et problem, siden det ikke er i stand til å gi en superlativ lysstyrke, men innendørs, fargene som Samsung kan tilby, er skandaløse, spesielt takket være skjermtypen. Batteribesparelsen ved å tilby den svarte fargen (som er ved å slå av lysdiodene) er bemerkelsesverdig.

IMGL1638 Fantastiske farger på S5. / © ANDROIDPIT

Den kinesiske avslutningen har i hans tilfelle en 5-tommers skjerm, også FullHD. Kvaliteten er også fantastisk, og størrelsen er perfekt. Fargene har veldig høy temperatur, gulene og appelsinene er veldig lyse. Den generelle contrat er bra selv om jeg savner mer glans.

xiaomi mi4 fr synsvinkel 1

God synsvinkel. / © ANDROIDPIT

programvare

Jeg skal ikke snakke mye om programvaren, men du har allerede hørt meg snakke mye om TouchWiz. Det er det laget av personalisering som Samsung monterer på telefonene sine, noe som forårsaker treghet og som på grunn av sin vekt klager brukere, og med god grunn. Hvis du kjøper det for øyeblikket, kommer det standard med Android KitKat, men oppdateringen til Lollipop kommer allerede.

galaxy s5 mini

Dette er TouchWiz. / © ANDROIDPIT

Xiaomis native grensesnitt er MiUI, sammen med Android 4.4.4, selv om vi ikke vet mye om når Lollipop kommer til Mi4. Den har ganske mange innfødte apper, men de roter ikke for mye i normal terminalbruk, og de forårsaker ikke etterslep. Det jeg må si er at den er for lik iOS, og at den ikke har en applikasjonsskuff som den har Samsung-grensesnittet.

xiaomi mi4 1

Slik ser MiUI ut. / © ANDROIDPIT

opptreden

Prosessoren er den samme i begge, Snapdragon 801, og fungerer på 2,5 GHz. I S5 kommer den imidlertid med 2 GB RAM og i Mi4 kommer den med 3 GB. Denne forskjellen kan være nøkkelen når det gjelder prosesser som krever mye systemressurser eller spill med høyt grafisk innhold. Xiaomi viser ikke en eneste svakhet i denne forbindelse, mens S5, med nesten like forhold, TouchWiz får den til å gå ett skritt bak.

Kamera

Samsung presser veldig hardt med sin S5 når det gjelder kamera. Sensoren er på 16 megapiksler og har et 4K videoopptak. Synd at det ikke har med seg en optisk bildestabilisator for å unngå de typiske vibrasjonene når du tar opp for hånd.

IMGL1639 Veldig bra kamera fra S5. / © ANDROIDPIT

Xiaomi har en 13 MP-sensor med forskjellige driftsformer. I avansert modus vil vi kunne gjøre alt manuelt, hvitbalanse, ISO, fokus osv. Det er veldig interessant for de som liker å kunne endre alle innstillingene. Den er også i stand til å spille inn i 4K-kvalitet. Jeg tror Samsung-kameraet slår Xiaomi.

Batteri

I Xiaomi-terminalen har vi 3 080 mAh tilgjengelig med effektiv styring. Jeg kunne våge og risikere at terminalen kunne vare i to dager med normal bruk, og jeg er nesten sikker på at jeg lykkes. De har helt slått spikeren på hodet med kombinasjonen av batterikapasitet, skjerm og programvaren som administrerer det.

I S5 har vi 2800 mAh batteri med en større skjerm og litt dårligere administrasjonsprogramvare. Vi kommer til brukdagen uten problemer, men glemmer å nå to.

Tekniske spesifikasjoner

Xiaomi Mi4
Samsung Galaxy S5

Operativsystem

skjerm

dimensjoner

Vekt

Batteri

Kamera

prosessor

RAM

Internt minne

tilkobling

Pris

Android 4.4.4, MIUI Android 4.4.2 KitKat, TouchWiz
5 tommer, FullHD LCD 5,1 tommer, Super Amoled FullHD
139,2 x 68,5 x 8,9 mm 142 x 72,5 x 8,1 mm
149 g 145 g
3.080 mAh 2800 mAh
13 MP / 8 MP 16MP / 2,1 MP
Qualcomm Snapdragon 801, Firekjerners 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801, 2,5 GHz, Quad-Core
3GB 2 GB
16/64 GB 16/32 GB
Bluetooth 4.0, NFC, LTE, HSPA HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.0
Fra € 325 Fra € 459

konklusjon

Samsung Galaxy S5 er en flott terminal, som til tross for designfeil og grensesnitt, vil gi mye glede for alle som kjøper den. Men hvis jeg måtte velge, ville jeg valgt Xiaomi, for dets bedre materialer og større flyt, bortsett fra det faktum at siden jeg prøvde det, er jeg forelsket i den. Hvis du ser i lommen, hjelper Xiaomi, for € 100 mindre, også deg til å få endene til å møtes.

Men det som er blitt sagt, kjøp det du kjøper, du vil elske det. Som du bor hos?