contadores Skip to content

Samsung Galaxy Tab S vs. Apple iPad Air: Skjerm sammenligning

Ny kamp mellom Samsung og Apple

iPad Air vs Galaxy Tab S

Det må anerkjennes at det koreanske selskapet Samsung har satset veldig sterkt i år på nettbrett-sektoren, så vi regner med at kampen med Apple om å dominere dette markedet vil bli strengere enn noen gang. Og det er at hvis vi allerede så hvordan Note Pro og Tab Pro-linjen inkorporerte gode tekniske spesifikasjoner som lett plasserte den i toppen av markedsserien, den nye Galaxy Tab S ser ut til å nå et nytt nivå.

De nye Galaxy Tab S-nettbrettene bruker en av teknologiene som har mest utpreget det sørkoreanske selskapet innen mobilsektoren: Super AMOLED-skjermer. Disse skjermene har høy oppløsning.

AMOLED-vs-retina

For bare noen dager siden satte Samsung den nye Galaxy Tab S i salg i butikker med den klare intensjonen om å gjøre det nye nettbrettet til det definitive “våpenet” som kan gjøre slutt på Apple iPad. Og er at markedsføringsforpliktelsen til det koreanske selskapet er veldig tydelig: Samsung vil spise Cupertino-nettbrettet.

Er Super Amoled eller Retina Display bedre?

Vi kjenner alle til den evige rivaliseringen mellom Samsung og Apple på hver enhet. Så sørkoreanere utnyttet lanseringen av den nye Galaxy Tab S, har gitt ut en ny annonse som sammenligner skjermteknologien til de nye enhetene sine med iPad. Det som kan sees i annonsen er hvordan Super AMOLED-skjermen viser mer livlige farger som tiltrekker oppmerksomheten til to tigre, som gir side til en iPad.

Det bør presiseres at dette kun er en kunngjøring og det vi kan ikke ta det som en trofast fremstilling av virkeligheten. Sannheten er at både Samsung og Apple har et veldig godt rykte for å ha skjermer av høy kvalitet. På den ene siden har vi AMOLED-skjermer som er veldig bra, for deres livlighet, for utendørs, selv om de noen ganger har en metning; mens Retina-skjermen har et ekstraordinært utvalg av farger.

Et faktum som kan gi oss litt mer tillit til den nye skjermen til Galaxy Tab S er ltil verdivurdering som DisplayMate har laget den, både i 8,4 og 10,5-tommers format. I følge dette firmaet AMOLED-skjermene til det sørkoreanske selskapet ligger over skjermbildene til Kindle Fire HDX og iPad Air, som henholdsvis inntar andre og tredjeplass i rangeringen av beste skjermer.

Som tabletzone-guttene husker, kommer Galaxy Tab S på markedet med en veldig god samling eksklusivt Premium-innhold for å utnytte de store dyder på skjermen. Det gjenstår bare å vente på de første virkelige sammenligningene mellom skjermen på de nye Samsung-enhetene og iPad for å se om forskjellen mellom de to er så stor.