Cuidado con los vídeos para mayores de 18 en Facebook

Se opp for videoer over 18 år på Facebook

Er det sånn sirkler på Facebook en serie videoer for over 18 år som bringer informasjonen på vår datamaskin i fare: passordene, historikken og til og med tilgangen til nettbankene våre kan bli kompromittert hvis vi ikke er nøye.

Angivelig handler det om noen russere som startet med å kapre flere Facebook-kontoer for å stjele data. De publiserte lenker til påståtte +18 videoer i statusene til disse Facebook-kontoene, hvor de nevner flere titalls venner. I følge Kaspersky Lab har 17.000 mennesker allerede falt i denne fellen. Ikke rart, fordi svindel på Facebook blir mer vanlig.

Når vi klikker på lenken, vil vi finne oss i et nettsted veldig likt YouTube, men det er det ikke. Du vil kunne innse at du ikke vil være på YouTube, til tross for at det er den samme logoen og tilsynelatende den samme designen, vil domenet ikke være det samme, siden YouTube kun opererer under YouTube.com-linken, og ikke under kosfn4o-domenet. .xyz, som vi satte i eksemplet nedenfor.

Bilde - Se opp for videoer over 18 år på Facebook

En ondsinnet utvidelse

Hvis du har klikket på lenken, ikke bekymre deg, kan du fremdeles redde deg selv, fordi du vil ikke være i fare før du trykker på knappen for å spille av videoen. Når du har trykket på spillknappen, vil det bli installert en utvidelse i nettleseren vår, som vil være den som samler inn alle dataene våre.

Disse appene lager falske Facebook-samtaler

I tilfelle du bruker Google Chrome, for eksempel, vil vi være heldige, for før vi går inn på nettlenken vil vi få et varsel om å varsle oss om at nettstedet kan være farlig. I alle fall anbefaler vi at du har installert et antivirusprogram for å unngå problemer, ettersom ganske mange ondsinnede innlegg nylig har dukket opp på Facebook.

Utvidelsen avventer fjerning av nettleserapplikasjonsbutikker, ettersom de ennå ikke har gjort det. I mitt tilfelle har jeg kommet over noen av disse virusene i Facebook-feeden min, og det jeg har bestemt meg for å gjøre er slett den vennen fra FacebookVel, hvis du ikke stadig nevner oss i disse videoene +18.