chip-a7-apple

Ser du for deg iPad 5 og iPad Mini 2 med Touch ID og A7 og M7 Chips

Få dager er det som skiller oss fra neste Apple-keynote Tirsdag 22. oktober og i mellomtiden starter vi maskinen med smørene for å gjøre ventetiden morsommere. Så langt virker designet på iPad 5 og iPad Mini 2 praktisk bekreftet, men ikke all fisken er solgt ennå, ettersom det er noen funksjoner i lufta å avsløre.

Nye funksjoner introdusert i iPhone 5s som Touch ID fingeravtrykssensor eller 64-bit A7-brikke, lar de døra stå åpen slik at denne teknologien også kan være til stede i neste iPad. Er det sånn?

ipad-5-ipad-mini-2-bloomberg

Generasjonsspranget til A7-brikken

IPad 4 bruker for tiden Apples A6X-brikke, en versjon av firekjernegrafikk, men som i essens og ytelse er sammenlignbar med A6-brikken på iPhone 5. Dette gjør A7-prosessoren Den presenteres som den logiske etterfølgeren til den vi for øyeblikket finner på iPad 4, som vil bli forbedret på alle måter takket være den nye 64-biters strukturen og støtten til OpenGL ES 3.0.

På den annen side, når det gjelder iPad Mini 2, er ikke saken så klar. Den nåværende iPad Mini bruker Apples A5-brikke, et faktum som tydelig reflekterer et utgangspunkt til en lavere pris og sekundærposisjonen når det gjelder strøm i iPad-linjen. Etter disposisjonen, neste logiske trinn ville være på A6 eller A6X-brikken, hopper over en generasjon prosessorer. Det ville være overraskende om iPad Mini 2 hoppet over to generasjoner og utlignet iPad 5 med makt.

chip-a7-apple

Touch ID for iPad 5 og iPad Mini 2

Det er ingen tvil om at Apples intensjon på sikt er å implementere Touch ID-teknologi på andre enheter. Hvis de i Cupertino virkelig ønsker å implementere sensoren på andre enheter, iPad 5 presenterer seg som den sterkeste kandidaten for det Og mer hvis vi vurderer at det er veldig sannsynlig at den nye nettbrettet leveres med A7- eller A7X-brikken, et essensielt krav for drift av Touch ID.

I iPad Mini, igjen, er ikke saken så klar. Å innlemme sensoren vil kreve montering av A7-brikken, og hopper derfor over to generasjoner av prosessorer og strøm som samsvarer med iPad 5. Det andre problemet, selvfølgelig, ville være få beholde samme pris som inkluderer alle disse nyhetene.

touch-id-iphone-5s

M7 koprocessor

M7-koprocessoren er en annen nyhet inkludert i iPhone 5s, takket være det det er mulig å samle all informasjonen fra bevegelsessensorene og konvertere den til nyttig informasjon for visse funksjoner. Vil imidlertid denne typen brikker være fornuftige på iPad?

Som nevnt i iMore, både iPad og iPad Mini de er ikke preget av å være enheter som er i konstant bevegelse, så det er vanskelig å tenke på en antagelse der M7-prosessoren ville være nyttig. Til tross for dette er det veldig sannsynlig at hvis A7-brikken er til stede i neste generasjon iPad og iPad Mini, så er også M7-brikken.

coprocessor-m7

Alle disse tvilene vil bli løst 22. oktober. Vil du se denne teknologien brukes på nye iPad 5 og iPad Mini 2?