contadores Skip to content

Slettede notater kan gjenopprettes etter 30-dagersgrensen

Merknader

Det russiske sikkerhetsprogramvareselskapet ElcomSoft hevder i et blogginnlegg at de slettede iCloud-merknadene blir lagret på Apples servere etter 30-dagers begrensningsperiode i mappen “Nylig slettet”.

Fra ElcomSoft har de sagt at de har brukt en oppdatert versjon av telefonbryterverktøyet (versjon 6.5) for å gjenopprette dusinvis av notater som er slettet for mer enn en måned siden.

Som rapportert via Macrumors, ble faktisk de fleste merknadene fjernet et par uker etter 30-dagersgrensen, men andre notater ble fjernet etter flere måneder.

Merknader

Når en bruker sletter et notat fra iOS Notes-appen, blir det flyttet til mappen “Nylig slettet”, som spesifiserer at notatene blir slettet permanent etter en periode på 30 dager.

Det er som det kan, Vladimir Katalov, administrerende direktør i ElcomSoft, har nevnt det den eldste lappen han kunne hente ble fjernet for 5 år siden.

“Vi har gjort det igjen. Etter å ha gjenopprettet slettede bilder og Safari-historie fra iCloud, har vi lagt til muligheten for å gjenopprette slettede notater fra samme kilde uavhengig av tiden som er gått etter sletting. Rekorden har vært å gjenopprette slettede notater fra 2012. ”

Merknader

Det har det russiske selskapet kunnet trekke ut 334 notater fra en iPhone som bare hadde 288 notater lagret, inkludert de som var i mappen “Nylig slettet”. Med andre ord, ElcomSoft sier at den har klart å gjenopprette 46 slettede notater for mer enn 30 dager siden.

Vi vet ærlig talt ikke om dette er gode eller dårlige nyheter. Takket være ElcomSoft-programvaren vil vi kunne gjenopprette notater som vi trodde vi hadde gått glipp av, men dette faktum gir ikke iCloud sikkerhet noen fordel.

ElcomSofts egne utviklere hevder det “Apple vil løse problemet uten tvil”, men de ønsket ikke å bekrefte om de har kontaktet selskapet.