contadores Saltar al contenido

Slik endrer du stedet for et foto som allerede er laget

Selv om ikke alle brukere vet det, inneholder bildene vi tar fra en iPhone ikke bare bildedata, men også mye EXIF-data lagret. Hvis vi stopper for å se på hver av disse dataene, kan de bli funnet når bildet ble tatt, enheten som brukes til å ta det, brennvidden, eksponeringen og stedet der det ble tatt, blant annet.

Plasseringen av stedet der bildet er laget, lagres gjennom koordinatene i form av lengdegrad og breddegrad, altså Vi kan bruke hvilken som helst kartleggingsapplikasjon som Google Maps eller Apple Maps for å finne stedet der bildet ble tatt. Men mens iPhone-kameraet er i stand til å lagre all denne informasjonen på en veldig enkel måte, har ikke brukerne muligheten til å se eller redigere den fra selve enheten, så Hvis vi ønsker å endre stedet der et bilde ble tatt, trenger vi et program som heter Mappr.

endre-plassering-foto-iphone

Mappr er en gratis applikasjon som gir oss muligheten til manuelt redigere plasseringen av et bilde som er lagret på rullen på enheten vår, eller ta et bilde og velg hvilket som helst av våre preferanser. For de bildene som er tatt tidligere, kan vi også redigere denne informasjonen ved å åpne applikasjonen, velge et bilde av rullen og velge et hvilket som helst sted.

Det kan interessere deg: Slik frigjør du plass på din iPhone uten å slette bilder, videoer eller apper

Betjeningen er ganske enkel, og alt vi trenger å gjøre er å åpne Mappr og klikke på fotokamera-knappen å gjøre det for øyeblikket eller velge en som vi allerede har gjort før for å endre informasjonen din.

Slik fungerer Mappr

Når vi velger et bilde fra rullen, åpnes et kart som viser oss gjeldende plassering av filen og vi må bare se etter det alternative stedet, trykk og hold fingeren på den til markøren er festet i det området.

endre-plassering-foto-iphone-2

Når vi har valgt kartområdet, må vi bare gjøre det Klikk på delingsknappen og eksporter den til Instagram eller lagre den som en kopi av originalen på kamerarullen. Når vi bruker applikasjonen til å ta fotografiet direkte, blir vi bedt om å velge stedet etter at vi har tatt det. Alternativt, i stedet for å bla gjennom kartet etter et annet sted, har vi muligheten til å bruke søkefeltet øverst til å skrive inn et.

Som du har lest, det er ganske enkelt å endre plasseringen av fotografiene våre takket være denne applikasjonen som er tilgjengelig i App Store, og som vi allerede har påpekt tidligere, kan vi laste ned helt gratis. Det skal bemerkes at hvis du planlegger å installere den på iOS-enheten din, må den minst oppdateres til versjon 7.0, og at den også er kompatibel med iPad.

Spor | Vanedannende tips