Slik fungerer annonseblokkere i iOS 9

iOS 9 lar deg lage utvidelser for å blokkere annonser for utviklere, i tillegg til å gi større personvern i applikasjoner, med en ny API som eliminerer elementer i besøk på websider. Utvikler Chris Aljoudi har benyttet seg av denne nye funksjonen for å lage sin Purify-app med denne nye Apple API.

Rens en adblokkeringsapp for iOS 9

Chris Aljoudis applikasjon er utviklet med den nye Apple API for iOS 9 og til og med driften er allerede vist i den første betaen av den niende versjonen av operativsystemet som er tilgjengelig, for øyeblikket bare for utviklere. Med Purify-appen kan du blokkere annonser på websider og også på YouTube-videoer.

I den følgende videoen kan du se hvordan applikasjonen fungerer i iOS 9.

Som du kan se Purify-appen fungerer veldig bra, akkurat som en Chrome-nettleserutvidelse, for eksempel. Og er det Chris er også utvikleren bak uBlock., open source adblocking-utvidelsen for Chrome som er ganske populær.

Rens en adblokkeringsapp for iOS 9

Chris planlegger å lansere Purify-appen sin i høst, sammenfallende med ankomsten av iOS 9, men for øyeblikket vet vi ikke om Apple vil tillate denne typen applikasjoner.

Apple ser ut til å vise støtte for adblokkering med iOS 9

Som vi fortalte deg i begynnelsen, har oppdaget denne nye funksjonen blant dokumentasjonen av den niende versjonen av det mobile operativsystemet og det ser ut til at Cupertino ønsker å implementere disse applikasjonene, eller i det minste virker det som deres intensjon. Dette er en ny API som vil tillate blokkering av annonser og forbedre personvernet i applikasjoner, eliminere annonser på websider, slik vi kan gjøre med utvidelser i datamaskinens nettlesere, men som applikasjoner som kan lastes ned fra App Store.

Apple ser ut til å vise støtte for adblokkering med iOS 9

For øyeblikket Apple har ikke gitt ytterligere detaljer om denne nye funksjonen., men det er kjent at det også viser sin støtte også i neste versjon OS X El Capitan. Vi vet heller ikke hvorfor eplebedriften viser interesse for blokkering av annonser, men det ryktes at det kan hjelpe nettsteder som er avhengige av å annonsere for å få inntekter til å bygge apper som sikrer at annonseringen deres fortsetter. vises. Akkurat det motsatte for hva adblokkering ville gjort.

I alle fall vil dette være noe som det motsatte målet for hva adblokkering virkelig fungerer, men inntil vi har mer informasjon fra Apple, vet vi ikke hva det virkelige målet for selskapet er, og heller ikke om applikasjoner som Purify, som vi har kjent takk Neste nett, vil ha sin plass i App Store med lanseringen av iOS 9.

Vil du at applikasjoner blokkerer annonsering i iOS 9 nettlesere? Du kan legge igjen din mening i kommentarene.

Du kan være interessert: iOS 9: De nye og bedre funksjonene i GIF-bilder