contadores Skip to content

Slik fungerer Night Mode på iOS 13

Nylig oppdaget vi veldig interessant informasjon levert av Mark Gurman som indikerer at iOS 13 vil ha en nattmodus. Denne funksjonaliteten vil være spesialdesignet for å imøtekomme brukernes syn midt på natten ved å bruke mørkere fargenyanser i brukergrensesnittet til operativsystemet.

Sannheten er at brukere med hver nye versjon av iOS alltid ender med å be om ankomsten av en nattmodus eller en mørk modus. Og det er mange rykter som følger med disse forespørslene. Men til slutt kom det aldri bare til operativsystemet.

I dag skal vi forklare mer eller mindre, hvordan iOS 13 Night Mode vil fungere under hensyntagen til de samme fordelene som eplebedriften tilbyr.

Det kan interessere deg | IOS 13-ønskeliste: De 6 tingene vi ber Apple

Hvordan vil nattmodus på iOS 13 fungere?

Egentlig bruker Apple allerede en slags nattmodus i iOS 12. Teknisk sett, for å være mer nøyaktig, bruker den flere funksjoner i programvaren sin som ligner en antatt nattmodus. Vi snakker om Smart Color Reversal og Night Mode for noen individuelle applikasjoner.

I tillegg har tvOS-operativsystemet til Apple TV også en egen nattmodus. Så … hvorfor ikke tilby en definitiv nattmodus i iOS 13?

Som de godt viser fra 9to5mac, har hver innfødt applikasjon sin egen metode for å administrere Night Mode. Apple Books har for eksempel en rekke alternativer for å konfigurere nattmodus med hvite, sepia, grå og svarte toner.

Det er vi helt sikre på iOS 13 nattmodus blir aktivert fra Kontrollsenteret. Men selvfølgelig vil du også ha en dedikert seksjon i Innstillinger-appen.

Det beste av alt er at Apple kan bruke en ren svart på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max takket være OLED-skjermer for å la brukerne spare batteristrøm mens de får plass til visningen på skjermen.

Det er interessant å lure på om nattmodus til iOS 13 vil endre tonene til alle applikasjoner, inkludert tredjepartsapper, låseskjermen, tapetet osv. Vi gleder oss!