Slik installerer du Beta 2 av iOS 7 på iPad, iPad Mini, iPhone eller iPod touch

Som vi nevnte i går, tok Apple bare 10 dager å lansere den andre betaen av iOS 7 etter utgivelsen av den første versjonen. Denne andre betaen løser noen av problemene som er funnet i den første betaen, og legger også til nye funksjoner. I tillegg er denne andre betaen også tilgjengelig for iPad og iPad Mini, noe vi gledet oss til og som ikke hadde skjedd med den første betaen som Apple lanserte etter innvielsen av WWDC.

ios-7-logo

Før jeg fortsetter med å forklare hvordan du installerer den andre betaen av iOS 7 på en kompatibel enhetDet er viktig å merke seg at dette er en beta. Hva betyr dette? Det er vel mulig at stabiliteten i operativsystemet er dårlig, at applikasjonene stenger når de ikke skal, at batteriforbruket er for høyt eller at visse funksjoner ikke fungerer som de skal. Dette er helt normalt, det er derfor det er en beta, en testversjon for å rette opp alle mulige feil før utgivelsen av den endelige versjonen.

Trinn for å installere den andre betaen (beta 2) av iOS 7 på en kompatibel iPad, iPad Mini iPhone eller iPod Touch

centro-control-ios-7-ipad

For å installere beta på enhetene som er kompatible med iOS 7, må du følge følgende trinn:

  • Last ned pakken som tilsvarer enhetene du vil installere betaen i, i koblingene du finner på denne siden.
  • Når du er lastet ned, monterer du .dmg-filen på din Mac (dobbeltklikk) og trekker ut filen den inneholder til hvilken som helst mappe på datamaskinen.
  • Åpne iTunes på datamaskinen din og koble enhetene gjennom USB-porten.
  • Velg enheten i iTunes.
  • Lage en full enhetskopi (Du kan gjøre det via iTunes eller direkte i iCloud).
  • Be iTunes om å installere den nedlastede firmware i det første trinnet. For å gjøre dette, klikk på knappen Søk etter oppdatering kombinert med Alt-tasten for Mac eller Shift (store bokstaver) for Windows (Alt + Klikk Søk etter oppdatering eller Skift + Klikk Søk etter oppdatering).
  • Finn IPSW-filen med iOS 7 beta (den du lastet ned i første punkt).

I det øyeblikket, Installasjonen av beta 2 av iOS 7 vil begynne, og etter noen minutter vil enheten starte opp med den nye versjonen installert. Under installasjonsprosessen bør du ikke koble enheten fra USB-porten, og heller ikke lukke iTunes på datamaskinen din, siden installasjonen ikke vil være i stand til å fullføre riktig og det kan oppstå skade på enheten.

Det er veldig viktig at du velger alternativet for oppdatering og ikke gjenoppretting. Hvis du velger gjenopprettingsalternativet, kan ikke enheten aktiveres med mindre UDID-en din er registrert som en utviklerenhet på Apple utviklerportal. Hvis du velger å oppdatere, vil ikke enheten kontrollere dette kravet, og alt fungerer uten problemer.

multitasking-ios-7-ipad

Når installasjonen er fullført og som en oppdatering, enheten vil starte opp med samme konfigurasjon som den hadde før og også med alt innholdet vårt. Hvis vi vil, kan vi slette alt innhold og innstillinger (fra Innstillinger – Generelt – Tilbakestill) eller hold alle innstillinger, apper og innhold intakt. Min anbefaling er å gjenopprette innholdet, siden du på denne måten vil kunne kjenne til den virkelige ytelsen til operativsystemet i en helt ren installasjon, selvfølgelig, og aldri glemme at vi snakker om en beta og ikke en endelig versjon.

Vi insisterer, det er et operativsystem beta, så det kan mislykkes på mange måter. I tilfelle du ikke er veldig klar over hva du gjør, er det bedre å vente til den endelige versjonen er tilgjengelig neste høst, på det tidspunktet vil operativsystemet bli mye mer testet og de mulige feilene blir mindre.

Hvis du har installert denne betaen av iOS 7 og du ikke er overbevist, er det mulig å gå tilbake og installere iOS 6 igjen. Selvfølgelig kan bare den nyeste versjonen som er kompatibel med enheten din, installeres. Her er instruksjonene for å nedgradere til iOS 6 fra en av iOS 7-betaene.