Slik installerer du den første betaen av iOS 7 på vår iPhone

Apple skuffet ikke, og som det ryktes, kunngjorde Cupertino-selskapet den nye iOS 7. Denne nye versjonen av operativsystemet iPad, iPhone og iPod touch kommer med en stor estetisk endring og mange nye funksjoner.

For øyeblikket har Apple bare kunngjort operativsystemet, den offisielle lanseringen vil finne sted om noen måneder, spesifikt en gang neste høst. Det Apple har gitt ut er den første betaversjonen av operativsystemet. Ved andre anledninger var det nødvendig å ha enheten registrert som en utvikler for å kunne installere beta-versjonene, men denne gangen ser det ut til at det er mulig å gjøre det uten å måtte ha det registrert, selv om det på sosiale nettverk, blant de som allerede har prøvd det, er kommentarer fra alle slags (noen hevder at de har installert det uten å registrere det, og andre sier at de ikke kunne gjort det uten å registrere det).

interface-ios-7

Før jeg fortsetter med å forklare hvordan du installerer den første betaen av iOS 7 på en kompatibel enhetDet er viktig å merke seg at dette er en beta. Hva betyr dette? Det er vel mulig at stabiliteten i operativsystemet er dårlig, at applikasjonene stenges kontinuerlig eller at visse funksjoner ikke fungerer som de skal. Dette er helt normalt, så det er en beta og ikke en endelig versjon. I tillegg vil det ikke være mulig å jailbreak enheten, i hvert fall ikke for øyeblikket.

Apple har bare gitt ut denne betaen for iPhone og iPod touch, iPad-versjonen vil fortsatt ta litt tid, selv om det sikkert ikke blir for mye. Enhetene som er kompatible med den første betaen av iOS 7 er:

ios-7-beta

Trinn for å installere den første betaen av iOS 7 på en kompatibel iPhone eller iPod Touch

For å installere beta på enhetene må du følge følgende trinn:

  • Last ned pakken som tilsvarer enhetene du vil installere betaen i, i koblingene vist over.
  • Når du er lastet ned, monterer du .dmg-filen på din Mac (dobbeltklikk) og trekker ut filen den inneholder til hvilken som helst mappe på datamaskinen.
  • Åpne iTunes på datamaskinen din og koble enhetene gjennom USB-porten.
  • Velg enheten i iTunes.
  • Lage en full enhetskopi (Du kan gjøre det via iTunes eller direkte i iCloud).
  • Be iTunes om å installere den nedlastede firmware i det første trinnet. For å gjøre dette, klikk på knappen Søk etter oppdatering kombinert med Alt-tasten for Mac eller Shift (store bokstaver) for Windows (Alt + Klikk Søk etter oppdatering eller Skift + Klikk Søk etter oppdatering).
  • Finn IPSW-filen med iOS 7 beta (den du lastet ned i første punkt).

I det øyeblikket, Installasjonen av beta 1 av iOS 7 vil begynne, og etter noen minutter vil enheten starte opp med den nye versjonen installert. Under installasjonsprosessen skal du ikke koble enheten fra USB-porten eller lukke iTunes på datamaskinen din, siden installasjonen ikke kan fullføre.

iphone-5-ios-7

Når installasjonen er ferdig, vil det være mulig å begynne å bruke enheten som en helt ny eller gjenopprette sikkerhetskopien gjennom iCloud eller fra iTunes for å få på nytt alt innholdet og appene vi hadde før du installerte denne første betaen.

Vi insisterer på at det er den første betaen i operativsystemet, så det er mulig at det mislykkes i mange aspekter. I tilfelle du ikke er veldig klar over hva du gjør, er det bedre å vente på at den endelige versjonen skal være tilgjengelig, eller i det minste at Apple skal lansere den andre eller tredje betaen til iOS 7.

Hvis du har installert denne første betaen av iOS 7 og du ikke er overbevist, er det mulig å installere iOS 6. Selvfølgelig kan bare den nyeste versjonen som er kompatibel med enheten din, installeres. Her er instruksjonene.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!