macos 11 big sur

Slik installerer du macOS Big Sur på Mac-en trinnvis

macos 11 store sur

Gårsdagens WWDC20 la oss nyheter om alle Apple-operativsystemer, og rett etter arrangementets slutt kunne utviklerne allerede installere første betaversjoner for å teste alle nyhetene. I år er det ikke nødvendig å være en utvikler for å teste disse betaene, slik at du nå kan installere iOS 14 eller iPadOS 14 på iPhone og iPad, og watchOS 7 på Apple Watch.

Nå går vi til macOS Big Sur, Apples nye operativsystem for Mac som også har en første beta tilgjengelig. Grensesnittet har endret seg, så vel som mange andre nye funksjoner, og nå skal vi fortelle deg hvordan du installerer denne versjonen på din Mac.

Hvordan installere macOS Big Sur beta

macOS Big Sur Safari

Apple ga også ut første beta for macOS Big Sur-utviklere og vi kan installere det på enhetene våre ved å følge trinnene nedenfor. For det første bør du imidlertid være klar over at dette er en beta, og at systemet kanskje ikke fungerer som det skal. Tilsvarende kan det hende at noen av applikasjonene du bruker på Mac-en hver dag ikke er kompatible, så installer den på egen risiko. Og fremfor alt, gjør det aldri på en enhet du bruker for å jobbe.

  • Det første du bør gjøre er å sjekke om Mac-en din er kompatibel med macOS 11 Big Sur.
  • Gå til BetaProfiles-nettstedet fra Mac-en.
  • Klikk på macOS 11 og i Last ned.
  • Den vil laste ned en .dmg-fil som vi må installere på vår Mac.
  • Når den er installert vil den vises som en oppdatering til > Om denne Mac> Programvareoppdatering.
  • Klikk på Oppdater nå og det nye systemet blir installert på vår Mac.

I macOS har Big Sur absolutt alt blitt redesignet, fra Dock-ikonene til topplinjen, på en måte som minner oss mye om iOS og iPadOS. Det nye systemet vil treffe alle støttede Mac-maskiner i høst Du kan allerede prøve det hvis du er nysgjerrigSelv om vi anbefaler at du er forsiktig, må du gjenopprette Mac-en for å gå tilbake.