Slik laster du ned apper trygt på din iPhone

Slik laster du ned apper trygt på din iPhone

Imidlertid er App Store en av tastene som iOS-miljøet er mye sikrere enn Android iPhone- og iPad-brukere er ikke 100% sikre. Og det er alltid trusler som setter sikkerheten og personvernet til enheten vår i fare.

Noen ganger er vi ikke klar over enorme mengder personlig informasjon som vi har lagret på telefonen vår: navn og etternavn, personlige bilder, adresser, bankkontoer, passord, kontakter med familie og venner, rutene våre … til og med ideologien vår. Alt passer i den lille enheten og kan bli stjålet.

Deretter ønsker vi å gi deg en rekke tips for å unngå skuffelse i et miljø hvor vi i økende grad kan finne sosialteknisk taktikk og skadelig programvare for å prøve å minimere den risikoen.

Det kan interessere deg | 14 grunnleggende sikkerhetstiltak for enhver iPhone

Last ned alltid fra App Store

Det kan virke åpenbart, men det er det ikke. Apple våker over sikkerheten vår med tøffe filtre til hindre innføring av potensielt farlige apper, som krenker åndsverk eller som er villedende … og til tross for at de fra tid til annen slipper unna noen.

På internett er det imidlertid ingen type skjerm. Spesielt mistroende mot de som lover å laste ned betalte apper eller premium-apper gratis, og som ikke er i App Store. Generelt er de en krok, slik at du ikke kan motstå og installere den på enheten din.

Og hvis du ikke har en iOS-enhet, det samme: Last ned alltid fra Play Store eller Amazon.

Det kan interessere deg | Dette er Signal, den tryggeste meldingsappen som brukes av politikere

Les beskrivelsen før du laster ned: utvikler, anmeldelser og stjerner

Når vi søker etter en spesifikk app, finner vi vanligvis en liste over relaterte eller lignende apper. Det er viktig at Les nøye før du laster ned den Og se etter den offisielle utvikleren, for det er den eneste som sikrer at du laster ned appen du leter etter.

Det samme kan sies om antall nedlastinger: Jo mer nedlastet det har vært, det betyr vanligvis at det er en velprøvd app. Det er ikke en ufeilbarlig metode, selv om 2 millioner mennesker har vært i stand til å svi, men det sørger for at hvis det er et problem, gir noen av dem alarmsignalet raskt.

På samme måte, hvis det er feil, vil utviklere sannsynligvis prøve å fikse det fordi appen deres er lønnsom og har en brukerbase som de vil kreve.

Så før du laster ned, bedre ta en titt også i kommentarene og evalueringen av brukerne å sørge for at det er appen vi leter etter, og at den tilfredsstiller brukerne sine.

Det kan interessere deg | Hvis du har problemer med App Store på iPhone, kan du prøve dette trikset!

Les tillatelsene når du installerer

Selv om du alltid kan endre dem i Innstillingene, det beste tidspunktet å konfigurere dem på riktig måte er under installasjonen. Vi har en dårlig vane med å si “ja” til alt for å installere det så snart som mulig.

Mellom tillatelsene som en app kan be deg om, er: Kalender, kontakter, kamera, samtaledata Bla gjennom historikk og bokmerker, mikrofon, SMS, kroppssensorer, telefon eller beliggenhet.

Les alt han ber om deg (uten å gi deg liten skrift) og vurder om det er verdt det. Og det er fornuftig at en app som WhatsApp ber deg om tilgang til kontaktene eller bildene dine – for å utveksle meldinger med dem – men kanskje et spill ikke gir mening.

Blant alternativene de kan tilby deg er få tilgang til dem alltid eller bare når du bruker applikasjonen, noe som er logisk for eksempel i en app som måler trinnene dine i løpet av dagen som bør vurderes med et sosialt nettverk.

via | OCU