free estadisticas Saltar al contenido

Smarttelefonene som mislyktes i Kickstarter viser at noen konsepter er like originale som de er ubrukelige

marzo 25, 2020

Kickstarter og IndieGogo har forandret verden vår, og de har gjort den bedre. De har gitt mange mennesker muligheten til å validere ideene sine, gal eller ikke, og har stått for nye markedssegmenter som smartklokker (Pebble) eller virtual reality (Oculus).

Disse suksessene har også blitt pepret med rungende feil, og noen av dem har skjedd innen smarttelefoner. Merker som Ubuntu, ZTE eller Meizu har tilbudt sin visjon til verden om hva fremtiden til smarttelefoner kan være, og responsen har vært enstemmig: de prosjektene mislyktes fordi de ikke gir (for mye) mening. I hvert fall ikke når de dukket opp eller slik de gjorde.

Elleve crowdfunding prosjekter som klarte å finansiere, men senere mislyktes elendig

Ubuntu Edge og jakten på konvergens

En av de største feilene på dette området var Canonical, selskapet som hadde ansvar for å utvikle Ubuntu. Denne Linux-distribusjonen er den mest populære på markedet, og allerede i 2013 den ønsket å bli en konvergerende plattform og universal som ikke bare fungerer på PCer eller bærbare datamaskiner, men også på telefoner.

Det var dette som førte til at de ansvarlige ble lansert Ubuntu Edge-telefonprosjektet hos IndieGogo. Målet hans var enormt ambisiøst, fordi søker å samle inn 32 millioner dollar.

Ubuntu Edge, en seirende fiasko?

Ideen var også, og tilbød en terminal med avanserte spesifikasjoner (blant annet med 128 GB lagringsplass, noe ekstraordinært for tiden) som gjorde at den kunne bli en PC ved å koble den til en skjerm, tastatur og mus. Som vi har sett senere, er den ideen gjennomførbar og interessant, men ikke engang giganter som Samsung med DeX eller Huawei med PC-modus har hittil klart å stille.

Canonical oppnådde ikke sitt mål, men klarte likevel å skaffe tilnærmet-midler gikk tilbake til investorene- nesten 13 millioner dollar fra interessenter -Jeg var en av dem-. Verden var ikke klar for det konseptet. Ikke enda. Canonical fortsatte å prøve å satse på konvergens de følgende årene, men la fra seg ideen i 2017.

ZTE Hawkeye, telefonen laget av og for brukere

Nettopp den gang prøvde ZTE også å dra nytte av Kickstarter for å friste brukere med en terminal som heter Hawkeye, en smarttelefon som var nysgjerrig fordi produsenten ville produsere en mobil basert på ideene fra brukerfellesskapet.

Den såkalte Project CSX ble født nettopp med den ambisjonen, men selv om de hos ZTE hadde en god ide når de kom med det forslaget, endte de opp med å starte en crowdfunding-kampanje for en terminal som svarte ikke på mange av forslagene av brukere.

KickStarter, utstillingsvinduet for talent

Faktisk, i stedet for å ha en high-end mobiltelefon med avanserte funksjoner, valgte ZTE en nærmest entry-level mobiltelefon med en pris på $ 199 som i utgangspunktet skilte seg ut for en sporingssystem for blikket vårt.

Hawkeye

At Kickstarter-prosjektet ble kansellert like etter: det forsøkte å skaffe 500 000 dollar og bare 32 000 ble reist, noe som førte til at ZTE etter noen dager deaktiverte kampanjen og forklarte at de hadde gjort feil i denne måten å føre prosjektet videre.

Utover den kanselleringen, kanskje lytte til brukere det var ikke så lurt. En telefon som holder seg til veggene? Nei takk

En annen ting er det forslaget om å tilby et apparat hvis egenskaper blir stemt av brukerne, noe som for eksempel har fungert i den overraskende rivalen til Surface Pro, Eve V som ble født på denne måten i IndieGogo.

Meizu, vi vil ha havnene våre tilbake

Den siste av de store feilene har blitt lidd av Meizu, som i begynnelsen av året tok moten til rammeløse skjermtelefoner videre: nå Fullstendig dispensert med tilkoblingsporter og kabler med Meizu Zero.

Ideen virket for risikabel selv med interessante elementer. ESIM-kortet gjorde SIM-sporet unødvendig, tilkobling Bluetooth 5.0 og trådløs lading De bidro med sin del, og til og med høyttalerne forsvant takket være en skjerm som handlet på denne måten.

Det verste marerittet i et Kickstarter-prosjekt: at de produserer produktet i Kina før deg

Ideen prøvde å bli validert på IndieGogo også, men av de 100 000 dollar som ble søkt – et veldig beskjedent mål – ble bare 46 000 dollar samlet inn. Feilen var ikke helt høy Tatt i betraktning at vi snakker om en terminal til en pris av 1300 dollar, men fortsatt i Meizu ville de spille clueless.

dempes

Administrerende direktør Jack Wong indikerte nylig at dette ikke var mer enn "en reklamemontasje fra markedsavdelingen hans." Vi trodde ikke helt på det – i Mashable så de det i MWC19 som en prototype – men nok en gang ble noe viktig bekreftet: en ide som denne er validert med penger, og folket snakket tydelig: Meizu Zero ga heller ingen mening. Ikke enda.

Kickstarter sparker også i gang noen nysgjerrige prosjekter

Ikke alt har vært en enorm fiasko: I 2016 ønsket et prosjekt kalt Robin å lage en smarttelefon spesielt basert på skytjenester som skaperne samlet inn mer enn 1,3 millioner dollar på Kickstarter.

Nextbit

Selskapet som lanserte prosjektet, Nextbit, hadde allerede startet sitt konsept to år før i hemmelig modus, det endte med at det ble kjøpt av Razer etter veldig diskret salg og tilbaketrekning av modellen.

Seks mobiltelefoner som lovet å lykkes og mislyktes: RED Hydrogen One, Amazon Fire Phone og mer

Razer utnyttet selskapets ressurser til komme helt inn i smarttelefonfeltet for spillere, hvor forslagene hans da har vært slående, men står overfor en usikker fremtid.

light2

Det har vært litt annen suksess som Jelly's, "den minste 4G samrtphone i verden", som etter en vellykket finansieringskampanje – oppnådde 1,25 millioner dollar – fortsatt blir solgt med flere og stadig kraftigere versjoner. Selskapet lanserte nylig en ny modell, Atom XL, og suksessen har også vært bemerkelsesverdig.

Andre unike konsepter som Lyss mobiler – to modeller allerede, begge suksesser i Indiegogo – har også vært aktuelle som eksempler på produkter som løser et problem for noen brukere: Selv om de ikke kan konkurrere med de store produsentene, har de klart å foreslå et annet alternativ.

Pasta snakker, men noen ganger er det galt

Disse tre historiene viser at selv velstående selskaper har henvendt seg til Kickstarter eller Indiegogo som en måte å validere ideene sine. Det er veldig enkelt å like eller sette en positiv kommentar til en produktidee, men det er mye vanskeligere investere (eller skal vi si gamble?) pengene våre på disse ideene.

SKARP Skarp var høvelen som barberte deg med en lav effekt laser. Selv i Xataka trodde vi på det vidunderbarnet som var en suksess både i Kickstarter (som avlyste kampanjen for brudd på bruksvilkårene) og i Indiegogo i 2017. Vi vet ikke noe om produktet ennå.

Faktisk er denne økonomiske valideringen det som virkelig styrer fremtiden for de sprø og fantastiske prosjektene. Ikke alle er gledene i disse tjenestene, selvfølgelig.

13 teknologiske følelser som søkte finansiering på Kickstarter

Det har vært mange kampanjer som etter vellykket finansiering har forlatt brukerne sine skuffet på ventetider, for produkter som til slutt ikke oppfylte forventningene eller, enda verre, med svindel som forlot folk uten penger og uten deres produkter.

Det er den klare faren for plattformer som prøver å beskytte seg mot disse svindelene og svindelen, og at til tross for dette viser at en god idé (og en god gjennomføring) kan være vellykket og endre bransjen og løse problemer som ikke hadde det. Disse smarttelefonene har kanskje ikke løst noen grunnleggende problemer, men selvfølgelig de setter retningslinjer som kan gjenopprettes i fremtiden. Hvem vet.