Sony avslutter støtten til 12 Xperia-smarttelefoner: de vil ikke motta oppdateringer

Sony blir kvitt 12 Xperia-smarttelefoner som ikke lenger vil få støtte og oppdaterer derfor. Brukere av disse smarttelefonene må ta til takke med versjonen av Android som de har, eller ty til uoffisielle metoder.

Spesifikt er smarttelefoner Sony Xperia Arc S, Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, Xperia acro S, Xperia go, Xperia P, Xperia J, Xperia miro, Xperia sola, Xperia tipo og Xperia U.

I alle fall har ingen av dem oppnådd to års støtte, som er det som vanligvis anses som normalt. Google lovet selv to år på terminalene, selv om vi senere vet at Galaxy Nexus ble glemt lenge før.

Bilde - Sony avslutter støtten til 12 Xperia-smarttelefoner: de vil ikke motta oppdateringer

Android 4.1 som siste versjon

Disse terminalene sitter igjen med Android 4.1 Jelly Bean. En veldig funksjonell versjon av Android, men som taper i ytelse sammenlignet med de senere og uten flotte funksjoner. I det minste har du Google Nå.

Disse terminalene startet med Android 2.3 i mars 2012, flyttet deretter til Android 4.0 i midten av året og nådde endelig Android 4.1 i mai i fjor.

Uoffisielle ROM-er

For de mest vågale brukerne det er uoffisielle ROM-er De kan installere på smarttelefonen din og har dermed nyere versjoner, så vel som nye funksjoner og tilpasninger. Blant dem finner vi CyanogenMod