Sony kunngjør nye funksjoner for PlayStation 4

Playstation 4

Sony hadde allerede presentert oss for noen av de nye funksjonene som ville være til stede i konsollen beregnet på å erstatte PlayStation3 i markedet, dette ble gjort 20. februar, selv om det på det tidspunktet ikke viste oss en eneste detalj i det nye utseendet som ville vise det nye Playstation 4. I dag, innenfor rammen av Game Development Conference, bringer Sony oss nye detaljer om den nye konsollen til det japanske merket. Alle detaljene som Sony har kommentert de siste timene, refererer til prosessor, minne og grafikk.

På den ene siden er prosessoren som skal montere den nye Sony-konsollen en APU av AMD ringte Thebe. Denne APU av AMD Det er utelukkende designet for å bli integrert i Playstation 4. Den vil ha 8 Jaguar-kjerner og vil bli delt inn i to dataenheter eller Compute-enheter. Hver av de åtte kjernene vil ha 32 KB nivå 1-hurtigbuffer, mens nivå 2-hurtigbufferen vil bli delt av alle kjernene som tilhører en Compue-enhet og vil være 2 MB.

På den annen side og angående grafikk, prosessoren El ser den vil ha 1152 shaders-prosessor i tillegg til en enhetlig 256-bit kontrollenhet.

AMD for PlayStation 4AMD for PlayStation 4

Når det gjelder minne, har vi en av de mest slående funksjonene ved det nye Playstation 4. Og det er at Sony har innarbeidet 8 GB RAM med GDDR5-teknologi som lar både hovedprosessoren og grafikken benytte seg av dette 8 GB minnet som gir en båndbredde på 176 GB / s

Fra spillutviklers synspunkt for Playstation 4 Denne siste avgjørelsen har blitt applaudert kraftig siden de vil kunne få tilgang til denne store mengden minne uten mye komplikasjoner. Dessuten har sony utviklet et eget API som heter PS4 Shader Language som ifølge Sony ligner på HLSL og som lover å være kraftigere enn DirectX 11 eller OpenGL 4.0

DualShock 4DualShock 4

Bortsett fra nyhetene utgitt av Sony i dag når det gjelder minne, prosessor og grafikk, har de nye kontrollene blitt presentert Dualshock for Playstation 4. Grovt sett er forskjellene med kontrollene Dualshock PlayStation3 er at knappene på den nye kontrolleren vil være digitale, “Select” og “Start” knappene forsvinner, som erstattes av en som heter “Alternativer” og en ny knapp vises “Share”. Også Dualshock 4, som er slik den nye fjernkontrollen vil bli kalt, vil ha to uavhengige vibrasjonsmotorer og et berøringspanel.

For å fullføre, skal det bemerkes at den nye Playstation 4 vil fortsette å innlemme en leser Blue-ray Opptil 3 ganger raskere enn den forrige versjonen av konsollen og harddiskene den vil ha, vil ha stor kapasitet.