Steve Jobs: Biografi om Apple-grunnleggeren

Selv om Steve Jobs har ikke vært med på flere år, medgründer og administrerende direktør i Apple-selskapet fortsetter å være sentrum for mye nyheter i det spesialiserte mediet. Sammen med sin partner Steve Wozniak opprettet han det viktigste teknologiselskapet i verden og noen av enhetene som har revolusjonert verden, for eksempel iMac, iPad, iPhone eller iPod. I dag gir vi deg en kort oppsummering av biografien om dette store geniet vi håper du liker det.

På iPadizate: Steve Jobs News

Betydningen den har hatt i den teknologiske verdenen er veldig stor, i en slik grad at livet hans er allerede brakt til storskjerm med en film med Ashton Kutcher. Men det er ikke den eneste, og det er at filmingen av en ny film om Steve Jobs i hovedrollen Michael Fassbender endelig har begynt, som vil vise de forrige øyeblikkene av tre grunntoner som markerte en før og etter i selskapet.

steve-jobs-biografia-7

På den annen side må det også sies at selv Eric Schmidt, president i Google, for ikke lenge siden erkjente at Jobs var hans personlige helt, til tross for at han gjentatte ganger har angrepet Apple. Men vi vil ikke nøle lenger, og vi vil fordype oss i biografien til grunnleggeren av selskapet av Apple.

En spasertur gjennom livet til Steve Jobs, medgründer og administrerende direktør i Apple

Du har helt sikkert hørt mye om dette teknologiske geniet, men det kan være små detaljer du ikke vet ennå. Sønnen til Joanne Carole Schieble og Abdulfattah Jandali, Steve Paul Jobs ble født 24. februar 1955, selv om han ble gitt opp for adopsjon kort etter fødselen. Tilsynelatende var grunnen til denne avgjørelsen at de var to unge universitetsstudenter som ikke hadde giftet seg, noe som på den tiden ikke var særlig godt sett.

År senere giftet de seg og De hadde en datter som het Mona Simpson, som Jobs hadde et godt forhold til seg etter å ha møtt henne., allerede er voksne. Joanne ville at de som adoptere sønnen deres skulle ha et visst økonomisk nivå med høyere utdanning, men hun fant bare et ekteskap med lavere middelklasse som bodde i San Francisco-bukten.

steve-jobber-biografia-2

På denne måten, Paul og Clara Jobs ble Jobs adoptivforeldre, som i 1958 adopterte en andre datter: Patty. Paul var maskinist og hans hobby var å reparere biler, mens Clara var regnskapsfører. Det skal bemerkes at Steve Jobs bare anerkjente dette ekteskapet som foreldre, siden han aldri hadde et godt forhold til biologiske.

Steve Jobs tilbrakte de første årene av sitt liv i San Francisco, men da han fylte 6 år flyttet familien til Mountain View (nåværende hovedkvarter for Google). På den tiden begynte flere selskaper relatert til teknologiens verden å dukke opp og senere endte det med at det ble det vi i dag kjenner som Silicon Valley.

Ungdom, guddommelig skatt

Cupertino juni videregående skole og Homestead High School var de to skolene der Steve Jobs i ungdomsårene, begge lokalisert i Cupertino (California). Han kunne ikke se for seg at år senere den byen ville bli kjent over hele verden takket være et selskap opprettet av ham selv.

Etter videregående, Jobber deltok på konferanser og klasser hos Hewlett-Packard Company, som ligger i Palo Alto. Senere fikk han sommerjobb i dette selskapet, hvor han møtte Steve Wozniak, som han senere skulle finne Apple med.

steve-jobber-biografia-grunnlegger-eple-99

Steve Jobs ble uteksaminert i 1972 og dro til Portland, Oregon for å studere ved Reed college. Etter det første semesteret bestemte han seg for å reise, selv om han deltok på de klassene som interesserte ham som lytter. Som en nysgjerrighet må det sies at ingen har gitt ham noe, og i løpet av disse årene sov han på gulvet i vennene sine, solgte brusflaskekapper for å få noen kroner og dro en gang i uken til Hare Krishna-tempelet for å ta bort munnen noe anstendig å spise.

I 1974 kom Steve Jobs tilbake til California hvor han gjenopptok kontakten med Wozniak og begynte å jobbe hos Atari, et videospillfirma, for å spare penger på å reise til India for en åndelig retrett. Der konverterte han til buddhismen, og som han selv en gang kommenterte, var det et av de viktigste stadiene i livet hans.

Begynnelsen til Apple

Apple ble grunnlagt i 1976 i den mytiske garasjen til Steve Jobs-huset i Palo Alto (California). For ikke lenge siden debuterte imidlertid Wozniak myten om dette stedet, som ikke ville ha vært så viktig for dem begge, som han har kommentert.

steve-jobber-biografia-5

Men, historie forteller at Apple I ble opprettet i denne garasjen, den første hjemme-datamaskinen. På det tidspunktet pekte Steve Jobs allerede på måter som visjonær leder, drev utviklingen av Mac-maskiner og så hvor han ville at Apple skulle dra i fremtiden.

steve-jobber-biografia-4

Jobb har alltid vært tydelig på at han ønsket å revolusjonere verdenDu trenger bare å gå tilbake til 1983 for å huske hvordan administrerende direktør overbeviste John Sculley om å forlate Pepsi-Cola og bli med Apple: “Vil du selge sukkervann resten av livet, eller vil du være med meg og forandre verden?”. Lettere, vann.

Men måten Steve Steve Jobs var på, hadde også negative konsekvenser. Forholdet hennes til Sculley ble dårligere, i en slik grad at i mai 1985 fikk han sparken fra Apple, selskapet som han selv hadde opprettet.

NeXT og Pixar, de to nye selskapene til Steve Jobs

Etter å ha fått sparken fra Apple, Steve Jobs grunnla NeXT Computer, et annet dataselskap som er mer fokusert på fagfolk, forskere og akademikere. Takket være det utviklet og testet han nye teknologier, hvorav noen var nøkkelen til eplebedriftens fremtid.

steve-jobber-biografia-grunnlegger-apple-88

På den andre siden, i 1986 overtok han selskapet The Graphics Group for 10 millioner dollar, bedre kjent som Pixar. Et par år senere signerte han en kontrakt med Disney om å dykke ned i produksjonen av datagenererte animasjonsfilmer, og hvordan kunne det være ellers? Jobs ga historie igjen med utgivelsen av Toy Story i 1995.

I løpet av de påfølgende årene har Pixar gitt ut andre veldig viktige titler som Wall-E, Up, Bugs, Finding Nemo og mange flere. Som du ser hadde Steve Jobs ikke bare store suksesser i databehandlingsverdenen, men markert en før og etter i filmens verden.

steve-jobs-biografi-grunnlegger-eple-77

Tilbake til røttene: Apple

I 1996 kunngjorde Apple kjøpet av NeXT for 429 millioner dollarSå Steve Jobs ble en del av sitt første selskap igjen. Et år senere ble han utnevnt til midlertidig administrerende direktør, og det var ikke før i 2000 da han offisielt ble administrerende direktør i det Cupertino-baserte selskapet, en stilling han hadde inntil et par måneder før hans død.

Etter Jobs tilbake, Apple har lansert flotte enheter som iMac, MacBook Pro, MacBook Air, iPod, iPhone eller iPad, som har vært nøkkelen i teknologiens verden. I tillegg lanserte de også veldig viktige tjenester som iTunes-butikken, som de klarte å revolusjonere musikkmarkedet med.

steve-jobber-biografia-grunnlegger-apple-66

Steve Jobs fikk diagnosen kreft i bukspyttkjertelen, en av de dødeligste. Han gjennomgikk en operasjon, men helsen hans var ganske ustabil, noe som gjorde at han måtte trekke seg mot siden ved mer enn en anledning for å ta en pause og gjenvinne styrken.

steve-jobs-biografi-8

I august 2011 Jobs trakk seg fra sin stilling som administrerende direktør i Apple, og etterlater det i hendene på Tim Cook, som for tiden fortsetter å lede selskapet, selv om han opprettholdt sin stilling som styreleder. Bare noen dager før han forlot oss, i oktober 2011, kunngjorde Apple lanseringen av iPhone 4S, iOS 5-versjonen av det mobile operativsystemet og iCloud., skylagringstjenesten.

Det er ikke tvil at Steve Jobs var en nøkkelspiller og han vil alltid bli husket for å ha klart å forandre verden og måten folk bruker teknologi i dag.