Stranger of Sword City: Black Palace, nytt rollespill for PSVita

RPG-eventyr er fortsatt et av favorittaspektene ved PS Vita, en konsoll som vil motta Stranger of Sword City: Black Palace, et turnbasert videospill veldig godt unnfanget og som viser opplevelsen til dets skaper, the 29. april 2016.

Det er nysgjerrig på trenden som noen spillsystemer følger, og et annet. Samtidig som Steam (pc) hver gang det er vert for et større antall titler, og det inkluderer spill som i det siste var lite mer enn science fiction for å se dem på denne plattformen (lisenser for titler manganime, Musous, etc.); Xbox One og Playstation Vita de har fulgt veldig forskjellige stier. Den første har knapt titler som den det gjelder, Stranger of Sword City: Black Palace, samtidig som Playstation Vita han mottar dem nesten i håndfuller … eller i det minste i en lignende stil.

De rollespillende videospillene som er utviklet fra et førstepersonsperspektiv i disse dager er praktisk talt umulige å finne med noen unntak (spesielt på Nintendo 3DS). Og det er nettopp det denne produksjonen av Experience Inc, det samme verket som opprinnelig dukket opp for lenge siden på Xbox 360 (og PS Vita), men bare i Japan, som i visse tilfeller er et tydelig nikk til de gamle produksjonene av sjangeren som dukket opp på klassiske datamaskiner og konsoller.

Historien som legges fram av spillet er spesielt attraktiv og original så langt det passer, spesielt med tanke på hva japanske rollespill vanligvis bringer oss i denne forbindelse. I stedet for å møte den typiske apokalyptiske situasjonen der verden er i fare, og vi må oppføre oss som helter, forteller denne gangen argumentet hvor nysgjerrige flyulykker får visse mennesker til å havne i en annen dimensjon. Og i denne nye verden er disse “besøkende” kjent som fremmede, derav navnet på spillet.

Stranger of Sword City: Black Palace, en tradisjonell RPG-RPG

Turnbaserte fangehull

Herfra er det opp til oss å finne ut hva som har skjedd så lenge med disse tvangsdimensjonale turene, så det er nødvendig å reise en bred verden full av fangehull og monstre, som vi allerede har fortalt deg at vi vil reise fra første øyekast person.

Og hvem er vi? Vel, det avhenger av oss, siden det er mulig å velge vår hovedperson blant mange klasser, stiler, opptredener, etc. Ja, fordi tittelen tilbyr oss en veldig komplett karakterredaktør der vi kan velge mellom mange aspekter for å gi liv til hovedpersonen vår, fra hans utseende til hans evner, klasse (tryllekunstner, kriger, danser, ranger, etc.), sex , navn og mange andre kjennetegn. En komponent som er mye verdsatt i japanske rollespill, spesielt for bærbare konsoller som PS Vita og 3DS.

En gang startet vi reisen vår Stranger of Sword City: Black Palace, som gir oss dette unike eventyret, merker vi raskt en ganske mørk grafisk linje og utstyrt med mye personlighet. Det er sant at tittelenes alder noteres i mange deler av spillet, men i det minste nyter versjonen for PS Vita ganske mye sjarm til tross for de meget markante grafiske begrensningene.

Men det som selvfølgelig betyr mest for oss, er dets spillbare mekanikk, og dette er også tydelig fra første øyeblikk. Med Stranger of Sword City: Black Palace Vi står overfor et ganske tradisjonelt rollespill i mange av dens fasetter, og begynner med utviklingen av konfrontasjoner. Disse foregår i svinger på en tilfeldig måte (vi ser ikke fiendene våre ankomme, noe veldig normalt i RPG-er som Final Fantasy), og disse kampene er ganske statiske og ikke for prangende, men i stedet nyter de et stort dybdesjikt. Det er fordi de tilbyr oss så mange muligheter, fra å bruke våre magiske evner og talenter til å forsvare oss, bruke gjenstander, eller til og med prøve å stikke av. Og merk at dette siste alternativet ikke er dumt.

Stranger of Sword City: Black Palace, en tradisjonell RPG-RPG

Fremmed for Sword Citys styrker

  • Veldig mørk estetisk linje utstyrt med personlighet
  • Slag er veldig sammensatte og utfordrende
  • Omfattende tilpasningsmuligheter for helter og utstyr

Stranger of Sword City mager poeng

  • Teknisk ydmyk
  • Noen anfall kan være veldig kompliserte
  • Statiske kamper er ikke veldig iøynefallende