Swift, Apples nye programmeringsspråk, har vært i utvikling i 4 år

Swift, det nye programmeringsspråket fra Apple som startet for 4 år siden

Fort, det nye programmeringsspråket til Apple, var en av de største overraskelsene til WWDC14, og det var at det ikke kom inn i planene eller bassengene til noen om at selskapet presenterte noe sånt.

Dette prosjektet begynte å utvikle seg hos Apple for omtrent 4 år siden som et alternativ til mål-C-språket. Prosjektet ble ledet av Chris Lattner, leder for epleets avdeling for utviklingsverktøy, som også ledet LLVM og Clan, Apples teknologikompilator.

hurtig-neste generasjon

Lattner delte litt om Swift på hjemmesiden sin:

“Jeg begynte å jobbe med programmeringsspråket Swift i juli 2010. Jeg implementerte mye av den grunnleggende strukturen i språket, og noen få mennesker visste om dets eksistens. Noen andre mennesker begynte å bidra mer seriøst i slutten av 2011, og det ble et veldig viktig prosjekt for Apples verktøyutviklingsgruppe i juli 2013. Så det nye Swift-programmeringsspråket er Produktet av den utrettelige innsatsen til et ekspert team med språk, dokumentasjonsguruer, genier i kompilatoroptimalisering og et utrolig internt team som ga ideene og informasjonen som er nødvendig for å oppnå det vi har i dag. Dette ble selvfølgelig tjent med erfaringer som allerede hadde blitt oppnådd av andre programmeringsspråk som Objetive-C, Rust, Haskell, Ruby, Python, C #, CLU og mange andre. ”

Hva forventes av Swift?

For øyeblikket Lattner og teamet hans fokuserer på å ha den endelige versjonen klar til høst. Swift ble introdusert for noen dager siden, og snart vil tusenvis av mennesker bruke den. Swift er resultatet av konstante og kontinuerlige endringer. Det er resultatet av intelligent ledelse og ansvarlig administrasjon som er et stort skritt fremover.

swift-proxima-generacion-2

Swift kunne tiltrekke mange nye utviklere til Apple-plattformen

Lattner snakker også om det interaktive miljøet i Xcode, i tillegg til at han tydeliggjør sine ønsker om at muligheten for morsommere programmering hos Apple kan tiltrekke seg en ny generasjon programmerere. Uten tvil er dette en flott mulighet for selskapet å motta en god injeksjon av friskt “blod”, og de nye programmererne kan starte fra bunnen av.

Og det er at i en hvilken som helst læreplan for nybegynnere, ville ideen om å begynne å programmere med Objetive-C helt sikkert ikke komme inn, så det vil helt sikkert være det siste språket som barn ville begynne. Vi må gjøre det vent til å se hvordan Swift utvikler seg Og hvis det virkelig kan få nye programmerere med yngre alder til å bruke det, for i så fall er Apple’s fremtid lovende.

Som omtalt i iMore har Apple også utviklet en guide til det nye programmeringsspråket som er tilgjengelig i iBooks-butikken. Tror du det nye Swift-programmeringsspråket vil markere et før og etter i spill- og applikasjonsprogrammering?