Swift, det nye Apple-programmeringsspråket som vil gjøre en forskjell

Apple introduserte Swift, sitt nye programmeringsspråk, på WWDC14

Forrige uke under WWDC14-feiringen avslørte Craig Federighi utviklerne Swift, et nytt programmeringsspråk for iOS og OS X. Apple har alltid vært preget av å ta vare på selv den minste detalj på enhetene sine, både på maskinvare- og programvarenivå. App Store har en enorm katalog med applikasjoner av alle slag, og med Swift ville de fra Cupertino være ute etter utgjøre en forskjell og gjøre applikasjoner enda mer verdifulle og eksklusive for brukerne dine.

Presentasjonen vakte stor raseri blant de fremmøtte, og det er ikke mindre, siden ankomsten av dette nye programmeringsspråket antar et stort skritt fremover for utviklerens verden, både fra iOS og fra andre systemer. På den annen side ville det amerikanske selskapet prøve “å holde tilbake” på en eller annen måte til sine utviklere å som kun fokuserer på iOS og med Swift kunne de få det.

eple-swift

iOS 8 og OS X Yosemite, to mye mer åpne operativsystemer

Noe av det som mest fanget oppmerksomheten til den første åpningen av WWDC14 er den store endringen de kommer til å gjøre hos Apple i møte med de to operativsystemene, som vil bli mye mer åpen, spesielt iOS. Takket være denne endringen, utviklere vil ha flere alternativer for å integrere applikasjonene sine med iOS-funksjoner og mye merfor eksempel å integrere bruken av Touch ID eller Siri stemmeassistent til applikasjonene dine.

Det nye Swift-programmeringsspråket har blitt berømmet, men det er endelig blitt presentert og vil garantert markere et før og etter i utviklingen av applikasjoner for iOS-enheter. Rask utvikling har pågått i fire lange år der selskapet har jobbet veldig hardt.

swift-apple-2

Det skal bemerkes at takket være dette nye programmeringsspråket de fra Cupertino også vil prøve å begrense applikasjoner til andre mobile plattformer, og oppnår dermed en viss eksklusivitet. Som en anekdote må vi si at under presentasjonen av Swift Federighi prøvde å tiltrekke oppmerksomheten til de fremmøtte ved å påpeke at de kunne spille og floke alt de ønsket med sitt nye programmeringsspråk.

Apple søker alltid å gjøre en forskjell

På dette tidspunktet i spillet er vi ikke i tvil om at Apple alltid prøver å tilby brukerne det beste, men også prøv å gjøre en forskjell med resten av enhetene og systemene som er tilgjengelige på markedet. Av denne grunn slutter de ikke å jobbe et eneste sekund for å komme vekk fra alt som er en standard.

Det skal bemerkes at Android nylig har overgått iOS i antall nedlastinger av applikasjoner. Operativsystemet til Apple fortsetter å lede an i appinntektene, som vi ser i grafen som vises under disse linjene. Og det, innerst inne, er det som betyr noe for utviklere, som leter etter den mest lønnsomme plattformen for applikasjonene sine.

Androidbrukerne ios nedlaster-apper

Med Swift gjør Apple utviklere tilgjengelige mange flere funksjoner og mer frihet når de utfører arbeidet sitt takket være i tillegg til 4000 APIer, der vi finner integrasjonen med Touch ID, integrasjonen med Siri, muligheten for å lage filtre for den originale applikasjonen av kameraet eller nye API-er for iCloud blant mange andre.

Som kollegene våre på Applesfera sier, er alt nå i hendene på utviklerne, som de må velge om de velger eksklusivitet for iOS og fasiliteter som tilbys av det nye Swift-språket, eller hvis de fortsetter som før.

Tror du dette nye Apple-programmeringsspråket vil være vellykket?