Saltar al contenido

Swift vs Objektiv-C: Vi sammenligner begge programmeringsspråk

Vi står overfor det nye Swift-programmeringsspråket med Objekt-C

Swift er et nytt programmeringsspråk som Apple introduserte på den siste WWDC14, konferansen den holder for utviklere hvert år. Dette nye programmeringsspråket vil sameksistere for øyeblikket med Objekt-C, som er språket som for øyeblikket brukes for alle iOS-, OS X- og GNUstep-enheter.

Da Apple introduserte Swift, hevdet den at det var en interaktiv og morsom kode, med en kortfattet syntaks samtidig som uttrykksfulle og at applikasjoner kjører mye raskere takket være dette nye programmeringsspråket, som kalles å være fremtiden i programmeringsverdenen.

Mål-C er i mellomtiden Apples flaggskipsspråk, eller i det minste så langt. Den har en enkel flytkontrollerklæring, forskjellige grunnleggende datatyper, strukturer og pekere, implisitte og eksplisitte konverteringer mellom typene, og den er i stand til å gjøre alt du forestiller deg enkelt og raskt.

raskt-objektivt-c-sammenligne-språk-programmering-7

Siden Swifts ankomst har det blitt sagt mye om fordeler og ulemper ved et slikt språk, og det ser ut til at proffene helt klart vinner. Imidlertid har mange utviklere klaget på dette nye språket, og vurderer det enda verre enn Objetive-C. Derfor har vi ønsket oss sammenligne dette nye språket og Objekt-C for å vurdere hvem av de to som er bedre på en helt objektiv måte.

Hvilket av de to språkene har mer makt?

Det første aspektet som vi ønsker å analysere er kraften i språket til hver enkelt, og selv om det gjør vondt for mange, virker det ganske tydelig at Swift ville ta et poeng i den forbindelse.

swift-Objective-C-vi-sammenligningen-programmerings-språk-2

Ingen kan være i tvil om at det nye Swift-språket ligger langt foran mål-C når det gjelder makt og ytelse, fordi språket mye nærmere maskinvare.

Som du kanskje vet, konverterer Objekt-C koden vår til binær, og det er i denne konverteringsprosessen den største eller minst kraften til et språk ligger. Swift er på sin side nærmere CPU, er mer optimalisert og har færre lag, som til tross for hva noen sier, gjør det på mye kraftigere språk enn Objekt-C, ingen tvil.

Enkel og større syntaktisk forståelse

I denne forbindelse er det ingen tvil om at den klare vinneren er mål-C, hvorfor?, Bare fordi det er lettere å lære siden det har en enklere struktur. Som vi så nylig, klarte en nybegynner-programmerer å lage en Flappy Bird-klone med Swift på 4 timer, noe som viser sin store hastighet, selv om det er ganske sant at det er et strengere språk, i ekte stil manus.

swift-Objective-C-vi-sammenligningen-programmerings-språk-3

Så til tross for at mål-C-språket er mer omfattende og krever flere kodelinjer, det er lettere å forstå og forstå, så i dette aspektet vil vi holde oss til det populære tradisjonelle språket.

Hvilket språk har en sikrere kode?

Som du godt husker, led Apple et alvorlig sikkerhetsproblem med implementering av SSL-sertifisering. Det virkelige problemet fokuserte på a ellers ukontrollert snek det seg inn i en serie med hvis på rad.

Faktum er det Mål-C krever ikke en instruksjon hvis være avgrenset med start- og sluttnøkler, siden du forstår at den første instruksjonen som er tildelt hvis er den du må løpe. Så instruksjonen ellers snek seg midt i serien hvis og det fikk ham til å komme ut av en tilstand som han ikke skulle ha.

hurtig-objektiv-c-vi-sammenligne-programmering-språk-4

Dette med Swift ville aldri ha skjeddfordi det nye språket har en tilstrekkelig robust struktur som krever samsvar med en rekke krav når du arbeider som garanterer større sikkerhet. I tilfelle det er noen alvorlig feil av denne typen, språk kan varsle deg på kompileringstidspunktet, i stedet for å dukke opp på kjøretid, noe som er velkommen.

Så i dette aspektet ville vi være sammen med stor rask sikkerhet, siden det er veldig strengt og sammensatt, og det er derfor, som vi allerede har sagt i forrige punkt, det er vanskeligere å lære og styre, selv om det er verdt å gjøre en innsats.

Vel … dette er veldig bra … men hvilken er bedre?

Vel, på dette tidspunktet tror jeg det har blitt ganske tydelig at det nye programmeringsspråket Swift tar kaken i sin store duell med den populære og tradisjonelle Objekt-C. Swift er moderne, kraftig og veldig sikker, noe som gjør det nye språket til et flott alternativ mye kraftigere enn Objekt-C, med bare en ulempe: det er vanskelig.

swift-Objective-C-vi-sammenligningen-programmerings-språk-5

Swift er mye vanskeligere å lære og håndtere siden den har en mye mer sammensatt syntaks og et mindre syntaktisk språk enn Objekt-C, selv om vi gjentar at det langt fra er en ulempe, er det verdt å gjøre en innsats for å tilpasse seg dette nye språket, siden det gir oss mange flere muligheter.

Likevel, som vi har kunnet lese i Apple Coding, skal det bemerkes at Swift er et veldig nylig språk, så det fremdeles trenger en lang vei å gå og fortsatt trenger å nå en endelig versjon. Selv om, Hvis du tenker på å lære et programmeringsspråk og ikke vet hvilket språk, vil vi råde deg det nye språket hvis du planlegger å starte en applikasjon om noen måneder, eller Objekt-C hvis lansering oppfordrer deg.

Å vite dette … hvilken velger du? Mål-C eller Swift?