Tabletter fremdeles ustoppelige: I 2015 kunne 250 millioner selges

Nettbrettmarkedet har vokst 275,5% etter ankomsten av Apple iPad. Ifølge noen analytikere vil denne økningen fortsette de kommende årene (rundt 35%), noe som vil føre til fantastisk salg i lang tid.

En gjennomsiktig analyse av markedene bekrefter at markedet for nettbrett, ledet av iPad, kommer til å fortsette den raske veksten. I løpet av 2010 ble 17,8 millioner enheter solgt innenfor dette gjenoppståtte markedet for nettbrett. Og i 2011 doblet dette tallet, takket være push av iPad og den andre versjonen.

Dette har gjort en dyre i markedet for stasjonære og bærbare datamaskiner, spesielt innen det ultraportable eller netbook-segmentet. Det interessante faktum er at hvis denne veksten fortsetter som forventet, nær 40%, 248,6 millioner tabletter skal ha blitt solgt i 2015. Noe som ikke er kalkun slim, langt derfra.

Når man når disse stratosfæriske tallene, vil markedets rolle i fremvoksende land være avgjørende. Om denne trenden trolig vil fortsette, er det ikke kjent om det vil fortsette hegemoniet til Apple-nettbrettet eller om en annen enhet vil ta tøylene til markedet. IPad 3 vil ha mye å si i denne forbindelse de kommende månedene.

Det ser ut til å være, ifølge noen nettsteder en god del av brukerne foretrekker nettbrett med skjermer mellom 8 og 10 tommer, bare segmentet der iPad-er ligger, så det starter fra en privilegert posisjon å fortsette å lede markedet.

Kort fortalt ser det ut til at disse astronomiske tallene i nettbrettomsetningen vil fortsette, med inngangen til nye aktører i markedet som vil prøve å dekke lavprissegmenter som ennå ikke skal utnyttes.