Takket være iOS 8 vil det være mulig å ta panoramabilder fra iPad og iPad Mini

iOS 8 kommer med mange nye funksjoner i kameradelen

Det var en åpen hemmelighet som etter hvert som dagene nærmet seg, ble bekreftet. Under WWDC-keynote, Apple World Developers Conference, ble den presentert den som det blir fra høsten det nye operativsystemet av mobile enheter fra det bitne eplefirmaet: iOS 8.

Blant nyhetene som vi kommer til å kunne glede oss over er nye alternativer som kameraapplikasjonen vil ha, alternativer som mange brukere har savnet i lang tid.

Et av de mest fremragende og forventede nye alternativene kan være at vi med iOS 8 vil kunne ta panoramabilder med iPad eller iPad Mini. Ja, panoramabilder med iPad. Sannheten er at de fra Cupertino har tatt for lang tid å gi denne muligheten, som har eksistert på iPhones en stund nå.

panoramica-ios-8-ipad-1

Endelig har kameraet en tidtaker

Dette alternativet kan være en av de mest savnet av iPad- og iPhone-brukere over hele verden: the kunne stille tidtakeren til å ta et bilde. Vi vet egentlig ikke hvorfor, men vi måtte vente til den åttende versjonen av operativsystemet for å se denne funksjonen. Med iOS 8 vil det være mulig å sette en tidtaker på 3 eller 10 sekunder for å ta bilder.

I tillegg til dette kan du også berør fokus og eksponering før du tar bildet, noe som allerede kunne gjøres med andre applikasjoner og som Apple har ønsket å innlemme i de nye kamerafunksjonene.

panoramica-ios-8-ipad-2

Video Time Lapse, en annen nyhet som kommer med iOS 8

I kameramenyen, der vi kan velge om vi vil ta et bilde, en video eller et panorama, vil vi nå ha et nytt alternativ for å ta et øyeblikk. Med “Time-Lapse” kan du utføre en en slags video som vil reprodusere øyeblikksbilder tatt med korte tidsintervaller.

Du må bare trykke på fangstknappen og holde den inne så lenge du vil at fotografiene skal bli tatt. Når du løfter den, kobles bildene sammen og det opprettes en video der vi kan se hvordan Øyeblikksbilder spilles av raskere enn de ble tatt, noe som gir en veldig fin effekt.

panoramica-ios-8-ipad-3

Bortsett fra denne utviklingen har Apple også tenkt på utviklere. Som vi kan lese på AppleInsider, har de fra Cupertino gitt full utvikler tilgang til kamerakontrollersom ISO, blenderåpning eller lukkerhastighet. På denne måten vil du for første gang kunne lage kameraprogrammer som går utover de svært automatiserte og begrensede implementeringene som Apple tidligere har tilbudt.

Det er ingen tvil om at iOS 8 vil være et stort skritt fremover for vår iPhone og iPad, og i kameraseksjonen indikerer alt at de ikke blir liggende igjen.