ipad-13-pulgadas

Tenk deg en 13-tommers iPad Pro

Hvordan kan skjermen på den ryktede 13-tommers iPad se ut?

Umiddelbart etter lanseringen av den nye iPad Air og iPad Mini Retina har vi allerede nye rykter om iPad-linjen og fremtidige produkter som kan legge til den. Den 13-tommers iPad Det er det siste i ryktene om eplet, og selv om det først ble gitt veldig liten troverdighet, er sannheten at i det siste dukker det opp veldig interessante argumenter som gjør at ryktet vinner hele.

ipad-13-inch

Sannheten er at Apple allerede har lansert en mindre modell av den originale iPad, så hvorfor kunne de ikke gjøre det samme ved å øke størrelsen til rundt 13 tommer. Utover å snakke om selve ryktet, vil vi fokusere helt på de forskjellige skjermendringene (oppløsning, tetthet) som bør gjøres å tilpasse dem til en skjerm med de dimensjonene.

13 tommer x2 (uten å legge til piksler)

Den enkleste måten å legge til en ny skjermstørrelse til iPad-lineupen er å skalere den eksisterende. Dette var hva Apple gjorde da den ga ut iPad Mini, som viste seg å ha samme bildeforhold og oppløsning som iPad 2, selv om den økte pikseltettheten litt. Takket være dette behøvde ikke utviklerne å endre applikasjonene sine tilpasset iPad 2.

Uansett utgjør både den originale iPad og iPad Retina to enheter, to skalaer, men et enkelt grensesnitt. Så også Apple skalere 9,7-tommers skjerm til 13 tommer Hvordan hadde du det med iPad Mini? Hvis mulig.

piksler-1

Å gjøre dette ville resultert i 2048 × 1536 piksler skjerm på 198 ppi, som vil ligge under parametrene til Retina-teknologien. På de følgende bildene kan du se forskjellen mellom iPad Mini Retina (blå), iPad Air (grønn) og den hypotetiske 13-tommers iPad Pro (rød).

Derfor, med enkel skalering til en 13-tommers skjerm, ville vi skaffe en enhet med en lav skjermtetthet og ganske langt fra kvaliteten som Retina-teknologien tilbyr.

ipad-pro-tetthet

13 tommer x3 eller x4

For å få en iPad pro Retina, må Apple nok en gang øke antall piksler på skjermen. Med en multiplikasjon på opptil 3 ganger mengden piksler på den opprinnelige iPad-en, ville vi oppnå en skjerm på 3072 × 2304 ved 298 ppi. Hvis vi gikk litt lenger og multiplisere med 4 resultatet ville være fra 4096 × 3072 til 397 ppi. Disse resultatene vil langt overgå skjermbildene til iPad Air og iPad Mini Retina.

piksler-2

piksler-3

Så mye en økning på x3 eller x4 antall piksler Det vil tillate en større tetthet av skjermen, med en kvalitet som vil etterlate i bleier det som ble sett på den originale iPad. I denne grafikken kan du tydelig se forskjellen mellom den originale iPad (venstre) og iPad Pro x4 (høyre).

Selvfølgelig vil dette være en stor utfordring for utviklere når de tilpasser applikasjonene sine til disse nye oppløsningene, men vi er sikre på at Apple ville lansere noe verktøy for å lette den oppgaven. På den annen side ville det være spørsmålet om forbruk som antar å mate denne skjermenHvilken prosessor vil være nødvendig for å gjøre det?

densitet-ipad-pro-1

13 tommer x2 (legger til piksler)

Da Apple gikk fra 3,5 tommer til 4 tommer på iPhone 5, gjorde de ikke en enkel skalering, men De la til flere piksler for å fylle tilleggsvolumet. For å opprettholde den samme piksletettheten som iPad Air i 13-tommers iPad Pro, kunne Apple også velge denne metoden.

Selvfølgelig ville dette gjøre oppgaven vanskeligere for utviklere enn om det var normal skalering, men selskapet kan dermed spare skjermkvaliteten i den nye modellen.

ipad-pro

13 tommer ved 4K

Så langt har Apple unngått standard skjermoppløsninger. IPhone 5 og 5S har ikke 1280 × 720 piksler, men er 1136 × 640, i tillegg til at iPad ikke er 1920 x 1080, men 2048 x 1536. Hvis Cupertino ikke endrer retningslinjene i fremtiden, vil det være muligheter for se en iPad Pro med 3840 × 2160 piksler, eller hva er det samme, en UHD / 4K-oppløsning.

Som vi ser i iMore, har alle iPadene hittil hatt et forhold på 4: 3 og ikke 16: 9, som er den vanligste. På iPhone har historien vært litt annerledes og terminalen til eplet har et forhold på 16: 9.

ipad-pro-4k

Å komme til 4K og ikke beholde det samme 4: 3-forholdet ville være et problem siden de ville måtte omprogrammere alt. I stedet, med å holde det samme forholdet med 4K (3840 × 2880), ville oppgaven være mye enklere.

Hva synes du om den ryktede 13-tommers iPad? Virkelighet eller fiksjon?