Tim Cook i et monopolforsøk

I følge en Reuters-rapport er administrerende direktør i Apple har måttet avgi uttalelse etter vilje til dommer Lucy Koh. Saken for øyeblikket er en som omhandler antimonopolpraksis og involverer mange av Silicon Valley største selskaper.

Tim Cook er kalt til å vitne i monopoldrakt

Høringen varte i fire timer, og de diskuterte temaer så kontroversielle som tyveri av ansatte mellom selskaper. Dette er noe vanligere enn vanlig tilsynelatende, og det mest alvorlige er at de ikke bare tar medarbeideren i et selskap til en annen av konkurransen, men også de kan hente ut industrielle hemmeligheter og annen verdifull informasjon med driften.

Ifølge Koh er det å intervjue selskapets administrerende direktør mye bedre enn å gå ansatt etter ansatt. I følge Tim Cook har han aldri gjennomført urettferdige konkurranseteknikker som de som er nevnt over. Hvis de noen gang ble laget på Apple, hadde han ingenting med det å gjøre.

Dommer Koh avviste imidlertid argumentene og uttalte at hun har vanskelig for å tro på det blåse ikke opp lønnen litt å fjerne en ansatt i selskaper som begynte å stå opp mot dem.

Du kan forestille deg de andre selskapene som er involvert i denne rettssaken: Google, Intel, Adobe, Intuit, Pixar og Lucasfilm. Dessuten har det kommet fram en e-post fra Steve Jobs til Eric Schmidt i 2007, der administrerende direktør i Apple ba navnebroren hans om å slutte å prøve å signere en av stjernersingeniørene til epleselskapet.

Hvordan vil alt dette ende? Vi vil prøve å følge hendelsene i denne nye rettssaken mot Apple mot Apple.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iPhoneincanada