contadores Skip to content

Tim Cook og Larry Page snakker om rotet til patenter

I det siste ser det ut til at Apple er mer oppmerksom enn patentovertredelser enn noe annet. Det er tydelig at selskapet ønsker å beskytte utviklingen og undersøkelsene, men noen ganger har vi følelsen av at nyhetene rundt patenter er mer til stede enn noen annen type nyheter.

Nå snakker vi om det mulige tilnærming mellom Google og Apple. I følge indikasjonene Apples administrerende direktør Tim Cook og Googles administrerende direktør Larry Page har vært på telefonen om spørsmål relatert til pågående patentsøksmål. Samtalen har fokusert på patenter relatert til iPhone, iPad og forskjellige produsenter av Android-enheter.

Tim Cook (Apple) og Larry Page (Google) snakker

Krigen mellom de to selskapene startet da Google sluttet å opprette et operativsystem for å konkurrere med BlackBerry. (det som opprinnelig skulle være Android), for å gjøre systemet ditt til en seriøs konkurrent til iOS. Erich Schmidt, som den gang var administrerende direktør i Google og hadde sete i Apples styre, bestemte seg for å forlate sin stilling i det bitne epleselskapet. Dette stemte ikke bra med Steve Jobs. Forholdet mellom de to lederne ble anspent og Jobber forsikret at Android var “tyvegods“Og til og med våget å true med å utslette operativsystemet.

Tim Cook er mer forsiktig med ordene sine, og alt han har sagt er det Apple kan ikke bli “promotør“Av de andre selskapene og at hver og en må finne opp sine egne ting.

Forhåpentligvis dette tilnærming mellom de to administrerende direktørene gir litt trygghet og at de kan komme til enighet slik at utviklingen av begge operativsystemene (Android og iOS) fortsetter normalt og vi, brukerne, kan dra nytte av forbedringene.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Twitter og Google+ med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!

Spor | iMore