Planeta Red

Tips for å optimalisere Fedora på gamle datamaskiner, del II

Optimaliser ytelsen i Fedora Linux

I den første delen av denne artikkelen har jeg delt noen nyttige tips for å optimalisere ytelsen til Fedora Linux I gamle datamaskiner fortsetter vi videre med listen over justeringer som skal gjøres for å forbedre hastigheten på systemet.

Som jeg nevnte i forrige innlegg, en måte å ledig minne I Fedora deaktiverer det unødvendige tjenester som tilsvarer programmer som vanligvis ikke brukes. Noen av tjenestene du trygt kan deaktivere er:

livesys / livesys-sent – tjenester for å bevare utholdenhet i installasjoner fra bærbare USB-stasjoner. Hvis du installerte Fedora på harddisken din fra en LiveCD, kan disse tjenestene være aktivert som standard. Du kan deaktivere dem så lenge systemet ikke er installert og kjører fra et USB-minne. For å gjøre dette bruker du kommandoene:

$ su-c ‘chkconfig livesys’ $ su -c ‘chkconfig livesys-late off’

nfslock – tjeneste som blokkerer filer som er delt gjennom NFS-protokollen. Hvis du ikke bruker denne protokollen for å få tilgang til delte filer i nettverket, kan du deaktivere tjenesten med følgende kommando:

$ su -c ‘chkconfig nfslock off’

rpcgssd / rpcidmapd / rpcsvcgssd – tjenester som brukes av NFS-protokollen. Du kan deaktivere dem med kommandoene:

$ su -c ‘chkconfig rpcgssd off’ $ su -c ‘chkconfig rpcidmapd off’ $ su -c ‘chkconfig rpcsvcgssd off’

sendmail – tjeneste som tilsvarer posttransportagenten Sendmail, brukes til å overføre e-postmeldinger trygt. Vanligvis brukes den ikke i Fedora, for å deaktivere den kan du bruke kommandoen:

$ su -c ‘chkconfig sendmail off’

For å aktivere en hvilken som helst tjeneste igjen kan du bruke de samme kommandoene ovenfor og erstatte ‘av’ for ‘på’. For å aktivere sendmail, for eksempel:

$ su -c ‘chkconfig sendmail på’

Aktiver automatisk innlogging

Hvis du er den eneste brukeren på datamaskinen din, kan du aktivere det automatisk pålogging, for å unngå å måtte oppgi brukernavn og passord, og få raskere oppstart av systemet litt mer. Hvis du bruker Gnome Som skrivebordsmiljø kan du aktivere automatisk pålogging ved å redigere filen custom.conf. For å gjøre dette, gå til terminal og skriv inn følgende kommando:

$ su -c ‘nano /etc/gdm/custom.conf’

På slutten av filen legger du til linjene:

AutomaticLoginEnable = trueAutomaticLogin = bruker

(Bytt ut “bruker” med ditt brukernavn).

Hvis du bruker KDE, for å aktivere automatisk pålogging, må du gå til menyen KickOff> Maskin> Systemvalggå til fanen Avansert og deretter til Session Management. I Session Management velger du fanen convenience og sjekk alternativet ‘Aktiver automatisk innloggingfor ditt brukernavn.