contadores Skip to content

Topp 10 ikke-kjente iOS 14-funksjoner

iOS 14 på iPhone

Vi har snakket mye om iOS 14 og nyhetene, widgetene, det nye Siri-grensesnittet, App-biblioteket og mange andre. Imidlertid er det andre ikke så kjente funksjoner som har en tendens til å gå upåaktet hen i alle samlinger, og som vi bringer deg i dag for å oppdage. De er 10 nyheter som du helt sikkert ikke vil og kjente, mange av dem er designet for å beskytte ditt personvern.

10 nye funksjoner på iOS 14 som du ikke kjente

iOS 14 har bare nådd sin andre beta, og Apple fortsetter med å introdusere forbedringer fra her til den endelige lanseringen, forhåpentligvis er de like gode som disse.

Begrenset tilgang til bilder

Det er en ny personvernfunksjon som tillater oss kontrollere hvilke bilder som apper får tilgang til. Inntil nå, når en app ønsket tilgang til bildene våre, ga vi den tillatelse til å få tilgang til dem alle, men hva om det er en app som vi bare vil bruke en gang? Hvorfor trenger den tilgang til alle bildene hvis du bare vil laste opp eller dele en? I iOS 14 har vi muligheten til å velge bare bildene som hver app kan få tilgang til, ved å kunne velge en, to, tre eller til og med hele rullen.

iOS 14

Finn emojis

Emojiene slutter ikke å vokse, og vi har mer og mer tilgjengelig, og Apple ønsker å løse et stadig større problem: det å finne de perfekte emojiene. I iOS 14 når vi åpner det emoji-tastaturet vi har en liten søkemotor som vi kan finne det perfekte ikonet som vi vil dele.

Spill av

Et av de kuleste triksene i iOS 14. Nå kan vi det konfigurer et dobbelt- eller tredobbelt trykk på baksiden av iPhone for å utføre en eller annen funksjon, for eksempel å ta et skjermbilde eller gå tilbake til startskjermen. Du kan også konfigurere en snarvei, så mulighetene er nesten uendelige. Hvis du vil vite mer om denne funksjonen, forteller vi deg hvordan du konfigurerer den.

Diktasjon på enheten

I iOS 14 forbedrer diktatet over tid når du bruker enheten din takket være maskinlæring gjort direkte på iPhone. Dette gjøres på selve enheten og ikke på Apples servere. All behandling skjer offline, så når du dikterer en melding, noterer eller e-post, vil personvernet ditt være trygt.

ios 14 oscruo-modus

Del omtrentlig beliggenhet

En annen flott personvernfunksjon hos iOS 14. Mange applikasjoner elsker å kjenne vår beliggenhet, og i iOS 14 har Apple gitt ut et nytt personvernalternativ som vi skjul vår eksakte beliggenhet mens du bruker posisjonsbaserte funksjoner i bestemte apper. Programmer som tilbyr værinformasjon trenger ikke å vite nøyaktig hvor vi er, og nå kan du velge å dele bare et omtrentlig sted i stedet for vår eksakte beliggenhet.

Lydgjenkjenning

Det er en ny tilgjengelighetsfunksjon som iPhone er i stand til å gjenkjenne forskjellige lyder som en alarm, en baby som gråter, skriker eller lyder av kjæledyr og dyr. Det er ganske nøyaktig og iPhone viser oss et varsel hver gang iPhone oppdager en av disse lydene.

Eksponeringslås

Kameraet i iOS 14 har inkludert mange forbedringer, og en av dem er kraften kontrollere eksponering manuelt bruker en glidebryter. Det er en av de nye knappene som vises når vi sveiper opp i appen. På denne måten kan vi blokkere eksponeringen i løpet av en lang fotosession, det er ikke noe for enhver smak, men fotograferingselskere vil bruke den.

Fortsett å spille på Apple Music

I Apple Music er det også en ny funksjon som tillater oss fortsett å lytte til sanger selv om listen vår er avsluttet. Når du hører på en enkelt sang eller en spilleliste og musikken slutter, vil Apple Music nå automatisk spille noe lignende og unngå stillhet.

iOS 14

Søk i apper

Søkealternativet er forbedret kraftig i iOS 14 og er nå i stand til søk i selve applikasjonene på en mer avansert måte. Når du sveiper ned på startskjermen og søker etter noe, under vil du ha et alternativ som heter Søk i applikasjoner, det var allerede i iOS 13, men i iOS 14 er det kraftigere.

HomeKit i Kontrollsenteret

I iOS 14 Control Center har vi nå et HomeKit-panel med favorittbildene eller kontrollene vårePå denne måten kan vi slå av lys eller slå på tilkoblede enheter direkte fra iOS 14 kontrollsenter.

Forhåpentligvis likte du disse 10 ikke så kjente nyheter som er tilgjengelige i iOS 14, mange av dem er designet for å beskytte brukernes personvern, noe vi applauderer.