contadores Skip to content

TSMC kunne produsere A8X-brikken til iPad Pro

Bare i går ble den nye iPad Air 2 og Mini 3 offisielt presentert, men det var ingen spor etter Pro, det ryktet 12,9-tommers nettbrettet selskapet ville jobbe med. I følge de siste ryktene, den nye A8X-brikkeprosessoren som ville være integrert i iPad Pro, ville bli produsert av det taiwanske selskapet TSMC.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) vant angivelig en kontrakt der De ville lage den neste Apple A8X-prosessoren som skal integreres i iPad Pro. På den annen side skal det bemerkes at denne nye prosessoren også vil være en del av Air 2 presentert i går i Cupertino, i tillegg til andre funksjoner som vi allerede har fortalt deg i detalj.

A8X-brikken det er en forbedret versjon av A8-brikken som vi finner i iPhone 6, iPhone 6 Plus og nå også i iPad Mini 3, som lar oss tilby bedre ytelse til enheten.

tsmc-chip-a8x-ipad-pro-1

Den nye A8X-brikken har 64-biters arkitektur

I følge rapporten som nylig ble publisert av DigiTimes, ville TSMC være selskapet som har ansvaret for å produsere denne A8X-brikken, som også skal bemerkes at den har en 64-biters arkitektur. Denne brikken må produseres med TSMCs 20 nanometer-teknologi, som A8-brikken. På den annen side må det sies at denne brikken allerede var lekket for noen dager siden gjennom fotografier og med den ville komme en RAM med dobbelt kapasitet av den som følger med A8-brikken på iPhone 6.

Apples A8X-brikke vil være den ideelle prosessoren for 12,9-tommers iPad Pro, siden dens egenskaper gjør det til en prosessor som kan tilby god ytelse. Som vi sa før, gjorde Apple det ikke kjent på Keynote som ble holdt i går i Cupertino, så vi må fortsette å vente for å se hva guttene fra det amerikanske selskapet vil overraske oss med.

TSMC-chip-a8x-ipad-pro-2

Kilder nær selskapet fortalte DigiTimes at iPad Pro forventes å bli lansert i begynnelsen av 2015, en mulighet som allerede har blitt reist ved mer enn en anledning i fortiden.

TSMC produserer allerede A8-brikken for iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Faktisk, TSMC er ansvarlig for produksjonen av A8-brikken som går inn i den nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus. I tillegg kommenterer de fra DigiTimes at TSMC ikke bare er ansvarlig for å produsere denne prosessoren, men de vil også lage andre komponenter av den nye iPhone.

tsmc-chip-a8x-ipad-pro-3

Blant disse komponentene vil være Qualcomms 4G basebandbrikke, InvenSense seks-aksede gyroer eller AhthenTec fingeravtrykssensor, selv om de ikke er de eneste. Til slutt må det sies at produksjonshastigheten til A8X-brikken vil være lav, noe som vil Pro-enheter er ganske begrensede ved lansering.

Forventet du at Apple skulle gi noe informasjon om iPad Pro i Keynote of Air 2?