Utviklingen av iOS: Apples 10 mest betydningsfulle endringer

I løpet av årene, Apple har implementert alle slags oppdateringer til sitt mobile operativsystem, både estetisk og funksjonelt. Langt er de karakteristiske blå popup-vinduene, eller det varslingssenteret med bakgrunn av gråaktig teksturer …

I denne artikkelen skal vi gjennomgå utviklingen av iOS, og vi vil gi en liten tur gjennom de 10 viktigste endringene som Apple integrerte i det mobile operativsystemet til iPhone og iPad.

iOS 8

Før du starter, er det verdt å merke seg at dette er de 10 funksjonene og forbedringene som vi har funnet mest interessante, og ikke er i rekkefølge eller kronologisk rekkefølge. Imidlertid er det mange mer bemerkelsesverdige forbedringerVi inviterer deg til å delta i kommentarfeltet for å indikere hvilke endringer du likte mest.

Evolusjonen til iOS: dette er de 10 beste funksjonene som Apple har utviklet for sin iPhone og iPad-programvare

1. Ny design av grensesnittet

Dette er kanskje den mest betydningsfulle endringen. Med ankomsten av iOS 7 fornyet Jony Ive utseendet til brukergrensesnittet til operativsystemet fullstendig: Transparenter, minimalisme, uskarpe effekter ankom … Den elegante luften som Jony Ive brakte fortsetter å ta sitt toll, og frem til i dag fortsetter utviklerne å innta den samme minimalismen i utformingen av ikonene for applikasjonene deres. Big Jony!

Interface

2. Varslingsgrupper

Vi står overfor en av de minst populære, men mest nyttige funksjonene i utviklingen av iOS. Husker du hvor kjedelig det var å eliminere varsling om varsling tidligere? Med ankomsten av varslingsgrupper har vi nå en hyggelig mulighet til fjerne alle varsler av den samme applikasjonen i løpet av et trykk.

Varsler i iOS 9

3. Widgets i varslingssenteret

I iOS 8 implementerte Apple widgets i varslingssenteret. Takket være dem er det nå veldig enkelt og raskt å vite de siste sportsresultatene, holde deg oppdatert, oppdage nye oppskrifter hver dag eller kjenne til værmeldingene. Uten tvil var widgetene en flott oppdatering.

IOS-widgeter

4. Kontrollsenteret

Det er sant at Kontrollsenteret alltid har vært der. Husker du den grå bunnlinjen som kan gli til høyre for å få tilgang til enhetens rotasjonslås og andre funksjoner? Den mest drastiske endringen til Kontrollsenteret kom i iOS 7, som et ekstraordinært tiltak for raskere tilgang til funksjonaliteter og verktøy for eksempel Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay, AirDrop, volum eller skjermlysstyrke. Men best av alt, litt etter litt fortsetter iOS Control Center å utvikle seg og tilby nye funksjoner. Uten å gå lenger, i iOS 9.3 ble knappen for Night Shift implementert. Hvilke flere knapper vil du ha for Kontrollsenteret?

Kontroll senter

5. Multitasking av iOS 9

Selvfølgelig kunne det ikke gå glipp av, multitasking av iOS 9 har gjort oss veldig glade. Apple har utviklet et system som vi kan se videoer mens du gjør andre aktiviteter (Bilde-i-bilde), der vi kan bruk flere applikasjoner samtidig i delt skjerm (Split View) og der vi kan konsultere hvilken som helst app som raskt lar en annen app være åpen i bakgrunnen (Slide Over).

Fleroppgavekjøring

6. Siri ankomst

I iOS 6 introduserte Apple sin stemmeassistent, Siri. Det har vist seg å være en av de mest betydningsfulle endringene til iOS fordi Gjennom stemmegjenkjenning kan vi utføre alle slags handlinger: diktere meldinger, legge til påminnelser, søke, åpne applikasjoner, legge til hendelser i kalenderen, se premierene på anslagstavlen … til og med chatte en stund! Ikke gå glipp av Siris mest interessante funksjoner.

Siri

7. App-veksleren

Multitasking på iPhone og iPad er avgjørende, Apple vet det, og det er grunnen til at systemet for å veksle mellom applikasjoner har utviklet seg: App Switcher. I iOS 6 lå App Switcher i en nedre stolpe, og for å lukke en applikasjon, måtte vi hold fingeren trykket på den, og klikk deretter på en liten X. Det var fryktelig, nå som vi tenker på det. I iOS 7 endret ting seg, og med sveipen av en finger opp kunne vi lukke appene. Nå i iOS 9 har det et annet aspekt, der vi har alle appene i sikte.

App switcher

8. Forbedringer i merknader

Endelig bestemte Apple seg for å implementere forbedringer i det native Notes-programmet. Det var umulig før, men nå kan iOS-brukere sette inn bilder, formatere tekst, tegne skisser, lage oppgavelister … En veldig, veldig etterlengtet oppdatering! Kommer videoer inn snart? Vi får se!

Merknader

9. Trykk på ID-sikkerhet

Teknologien var allerede der, klar for den som ville bruke den, og Apple var selskapet som brukte dette sikkerhetssystemet ved hjelp av en fingeravtrykssensor for å integrere Touch ID-funksjonen i Hjem-knappen. Alt en suksess!

Trykk på ID

10. 3D Touch-funksjonen

Til slutt utviklet Apple en teknologi under skjermen til de nye iPhone 6s og iPhone 6s Plus, takket være 3D Touch for første gang Apples mobile enheter klarer å oppdage følsomheten for trykk på skjermen. På baksiden av retina-skjermen er det 96 integrerte sensorer som måler mikroskopiske endringer i press. Fascinerende, ikke sant?

3D Touch

Andre kule funksjoner …

Som vi nevnte tidligere, har vi lagt igjen noen funksjoner og forbedringer i utviklingen av iOS. Noen av dem er: rask respons fra varslinger, Safari-utvidelser, den nye returknappen, batterisparingsmodus, dynamiske bakgrunnsbilder …

Hvilken funksjon i utviklingen av iOS likte du mest? Hvilke endringer vil du gjennomføre? Mangler du noen forbedring i iOS som kunne ha sluppet unna oss? Se deg i kommentarene!