Vær forsiktig med denne HTML-koden som kan starte en iPhone på nytt

Vær forsiktig med denne HTML-koden som kan starte en iPhone på nytt

I løpet av de siste årene har vi sett hvordan alle slags feil påvirket iOS og fikk systemet til å krasje og fryse. Den siste feilen er blitt oppdaget av @pwnsdx og delt via Twitter. Er om en feil som gjør at HTML og CSS-kode kan forårsake en feil i programvarekjernen, noe som får en iPhone, iPad eller iPod touch til å starte på nytt.

Insektet påvirker alle iOS-enheter kunne tolke effekten av koden. CSS-linjer brukes til å lage en uskarphet-effekt til ethvert “div” -element på websiden. Når det gjelder den medfølgende HTML-koden, inkluderer den mange av disse elementene.

Det kan interessere deg | Er iOS 11 den mobile programvaren med flest feil i historien?

Nettsiden som forårsaker en omstart av iPhone-en din

Tilsynelatende, ifølge eksperter, denne HTML- og CSS-koden overbelaster kjører WebKit på operativsystemet. iOS kan ikke komme seg etter denne feilen, så den får Apple-logoen til å vises og starte på nytt.

Du kan se kilden til feilkoden på Github. De er bare noen få linjer med HTML og CSS-kode. Faktisk kan du åpne nettsiden “safari-ripper.html” på enheten din hvis du vil teste feilen. Noe som er noe av det Vi anbefaler IKKE å gjøre. Feilen bekreftes å fungere både på iOS 11 og iOS 12, så du trenger ikke gjøre det. Det er faktisk vist at det også kan påvirke stasjonære datamaskiner.

I motsetning til andre feil som krevde å motta tekstmeldinger og få iMessage-applikasjonen til å krasje, er det i dette tilfellet påkrevd å besøke en webside i Safari. En annen måte å integrere denne HTML-koden ville være i en e-post.Så vær våken før Apple løser problemet i fremtidige oppdateringer.

Spor | 9to5Mac