Vi leter etter ledetråder om hvordan utformingen av iOS 7 kan være

Da Jony Ive overtok lederrollen til Apples Human Interface i oktober i fjor, spekulerte mange i at stilen til eplebedriftens designspråk på iOS og OS X også ville bevege seg mot en flatere stil, mer renset. Denne spekulasjonen ble hovedsakelig drevet av Ives smak av minimalistisk design og avvisning mot skeumorfismo brukt frem til da.

I april ble det rapportert at iOS7 ville ha et friskt, men kjent grensesnitt, omfavne en flatere stil takket være Jony Ives nye retning. For å få et inntrykk av hva vi kan se i den nye iOS, la meg ta en titt på noen eksempler på hvordan Apples estetiske design har endret seg siden Jony Ive overtok.

ITunes e-post

e-post_itunes

Fra og med e-post har Apple fullstendig redesignet utseendet til iTunes-markedsførings-e-postene sine. Selv om den kanskje ikke er så sterk endring som Podcasts-appen kan være, er denne nye designen i tråd med mange av Apples nyeste andre grensesnittendringer, spesielt når det gjelder lettere typografi og mindre visuell støy.

Podcast-applikasjon

app_podcasts

Apple lanserte sin dedikerte iOS Podcasts-app i juni i fjor under mye kontrovers. En av de mest fremtredende funksjonene var brukergrensesnittet, som av mange ble ansett for å være årsaken til Scott Forstalls oppsigelse i mars. Rett etter fikk Podcasts et stort redesign, og mistet alt som minnet om den virkelige verden og fysiske objekter, funksjoner som var til stede i det første grensesnittet. Det nye grensesnittet er mye mer subtilt og rent, og selv om det mister noe av sjarmen til iOS, foreslår den en klar visjon av Apples nye stil.

ITunes Mini Player

itunes_mini_player

I forrige uke ble iTunes 11.0.3 utgitt, en mindre oppdatering av Apples programvare, men som inkluderer noen endringer i Mini Player, endringer som favoriserer et flatere design. Når du spiller en sang, ser du albumomslaget i miniatyrbilde, i tillegg til å bytte ut tittellinjen og kontrollene med matt sorte i stedet for de typiske blanke.

2013 kunngjøring fra WWDC

ad_wwdc_2013

Da Apple sendte ut salgsfremmende e-postmeldinger fra årets WWDC, skapte det en god oppsving på nettet på grunn av sin grafiske design. Sammenlignet med tidligere år er 2013-annonsen mye renere og flatere, med ny typografi og ingen tunge strukturer og fyldige detaljer som den hadde gjort ved andre anledninger.

Apples trend mot tynnere, mer moderne skrifter begynte for ett år siden da den ga ut iOS 6 og har blitt stadig viktigere for merkevarebildet siden den gang. Da selskapet forlot Google Maps til fordel for sin egen app i 2012, bestemte de seg for å vise kartdata med Avenir-skriften, en moderne font, ny for iOS. Denne skriften ble også brukt til å vise noen av resultatene på Siri.

map_source

Videre mistet den oppdaterte været-appen på iOS 6 også sin tunge typografi til fordel for et slankere utseende. Lignende skrifter kan sees på nettstedet iPhone 5. Det ville ikke være overraskende å se flere skrifter av denne art i iOS 7.

Generelt, som kommentert på 9to5Mac, har Jony Ive bare hatt ansvaret for det menneskelige grensesnittet i noen måneder, og det er vanskelig å vite nøyaktig hvilken retning utformingen av den nye programvaren vil ta. Hvis vi imidlertid ser på endringene som vi allerede har sett som en ledetråd, ser det ut til at Jony Ive bruker den samme tilnærmingen som den bruker for maskinvare i programvare, dvs. ta et flott produkt og perfekt ditt design til sin reneste form.

Siste øyeblikk: Hovedsiden til Apple nettbutikk har nettopp fått en ny design som ser ut til å inkludere elementer som er ganske flate sammenlignet med forrige design. De fleste avrundede kanter er fjernet og en mye mer strømlinjeformet ny rektangulær utforming er brukt.

lagre

Hva tror du? Tror du at designet til iOS 7 vil være flatere? Å like?

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!