“Vi tror at iPad er bestemt til å bli en Windows-morder”

iPad
I august i fjor ble Y Combinators siste ide skrevet: RFS, nye forretningsapplikasjoner. I utgangspunktet gjør dette at inkubatoren kan lede gründere i en viss retning på trender som de tror vil bli varme. Y Combinator velger deretter de beste ideene rundt disse retningslinjene. Den siste RFS (nummer 6), kaster denne fantastiske nyheten for iPad.

“Vi tror at iPad er ment å være en Windows-morder. “

Vel, det er litt utenfor kontekst, men det er fremdeles en måte å gjøre utviklere gal. Her er det fullstendige utsagnet rundt setningen:

Mange tror at det viktige med iPad er dens formfaktor: at den i grunnen er en tavle-PC. Vi tror at Apple har store ambisjoner. IPad-en er ment å være en Windows-morder. Eller mer presist, et “Transcend” Windows. Vi tror Apple ser for seg en fremtid der iPad er standard måten folk gjør det de gjør nå med datamaskiner (og noen få andre nye ting).

Etter lanseringen av iPad i januar virker folk ganske jevnt delte over om enheten vil være en fiasko, eller den neste store revolusjonen (jeg er på posten som at jeg tror det vil ta litt tid å ta, men så raskt økende popularitet mot fremtiden for databehandling). Dette er en smart innsats for Y Combinator (og startups som gjelder for denne RFS). Hvis de har rett, og dette er fremtiden for databehandling, må oppstart jobbe for å komme i gang. iPad (fremdeles etablert av skip senere denne måneden) bør være godt posisjonert for å få mest mulig ut av enheten.

Og Combinator tenker stort på disse typer satsinger også. Det ville være enkelt å fortelle selskaper å begynne å lage applikasjoner for iPad som i utgangspunktet er portene til nåværende mobilapplikasjoner, men RFS poeng, samarbeid med Facebook (og FriendFeed-grunnlegger og skaper av Gmail), og noter applikasjonene Fremtidige iPad-er kan være ulikt alt vi har sett før.

En annen ting som er interessant med Y Combinator, er hvordan du får denne nye enheten på dørstokken i virksomheten. Det ser ut til at de tror at IT-avdelingen vil måtte lure selskapet sitt:

Et spesielt interessant underproblem er hvordan du introduserer iPad i store selskaper. Dette vil trolig måtte gjøres på det falske med det første, som tilfellet var med mikrodatamaskiner. De må introduseres som enkeltpersoner, og det teller ikke egentlig som et team og kan derfor ikke nedlegges veto av IT-avdelingen. Ikke bekymre deg for dette, det er bare en datamaskin på et lite nettbrett.

Akkurat som utvikling av iPhone-applikasjoner har skyrocket, og Android-utviklere endelig begynner å se noen virkelige penger, er iPad-utviklere allerede etterspurt. Killer Windows eller ikke, dette er definitivt et område å se i overskuelig fremtid.