contadores Saltar al contenido

Viber har også samme ende-til-ende-kryptering som WhatsApp

I begynnelsen av april overrasket WhatsApp oss med introduksjonen av såkalt ende-til-ende-kryptering, en ende-til-ende-kryptering som påvirker både meldinger, samtaler, videoer og bilder. Vel, bare noen dager senere Viber-meldingsappen har også bestemt seg for å bruke den samme end-to-end-krypteringen.

Hvis du fremdeles ikke vet hva det er, fortell deg at ende-til-ende-kryptering ikke vil gi noen tilgang til data eller melding, siden innholdet har ende-til-ende-kryptering på servere. Så bare kontakten du sender den til vil kjenne innholdet i meldingene dine, ingen andre.

Viber blir med fra ende til ende-kryptering.

Det har alltid vært mye kontrovers rundt WhatsApp om spørsmålet om brukersikkerhet og personvern, men nå endelig har besluttet å integrere ende-til-ende-kryptering. Og andre konkurrerende tjenester tok ikke lang tid å bli med for ikke å bli igjen, slik som har skjedd med Viber.

Ende-til-ende-kryptering når Viber

Det er mange som ønsker at samtalene deres skal være så private som mulig, så det er ikke overraskende å se hvordan apper som lover total sikkerhet får popularitet hos brukerne. Et tydelig eksempel på dette er Telegram, en applikasjon som tilbyr total sikkerhet for sine brukere fra begynnelsen, og det er grunnen til at andre apper som WhatsApp eller Viber har måttet jobbe hardt for ikke å bli etterlatt i denne forbindelse.

Viber blir med fra ende til ende-kryptering.

Viber, et program som ikke blir lagt merke til av mange, tilbyr direktemeldingstjenester, taleanrop … og er tilgjengelig for både iPhone og iPad. Nå, i sin nye versjon 6.0.1 som nylig ble utgitt, har de inkludert ende-til-ende-kryptering, selv om det må sies at For å glede seg over det, må de to personene som oppretter en samtale, ha denne siste versjonen installert.

Måten du kan vite at meldingene dine er kryptert i Viber er hvis du ser en liten hengelås ved siden av samtalen. På den andre siden, Andre ekstra sikkerhetsrelaterte funksjoner er lagt til, inkludert muligheten til å skjule samtaler.

I dette tilfellet, For å få tilgang til en skjult samtale, må du oppgi en forhåndsinnstilt firesifret kode i søkefeltet eller bruk berørings-IDen i tilfelle du har den. Til slutt, fra PhoneArena, kommenterer de også at muligheten for å legge til “pålitelige” kontakter er inkludert.