Western Digital My Cloud EX4, grundig analyse

Med My Cloud EX4-stasjonen prøver WD å fange det lille og store bedriftsmarkedet.

I begynnelsen av november lanserte Western Digital sitt personlige skylagringssystem, som hovedsakelig består av en ekstern harddisk som er tilgjengelig via Internett. Denne gangen er My Cloud EX4-utgaven en NAS-enhet som har alle nødvendige funksjoner.

Utover de ekstra egenskapene som dette eksterne lagringssystemet kan ha i skyen, retter selskapet seg hovedsakelig mot forbrukeren som var villig til å kjøpe den personlige versjonen av systemet. Denne maskinvaren er designet for å levere opplevelsen av å bli brukt umiddelbart etter at den er fjernet fra emballasjen.

De tilgjengelige versjonene av WD My Cloud EX4 spenner fra 8 TB, 12 TB og 16 TB, med ganske rimelige priser på mange av alternativene.

Gratis verktøybrukssystem – WD My Cloud EX4

I motsetning til de fleste fire-bay NAS-enheter, trenger EX4 ikke verktøy for å få plass til harddiskene som skal brukes. Hvis du vil installere en harddisk, må du ganske enkelt montere disken i et plast skjenk i den tilhørende brønnen.

Utformingen av WD My Cloud EX4 representerer en marginal bekvemmelighet med hensyn til bukene som trenger verktøy for å plassere harddiskene, siden ikke hver dag de endres, men det er en skjult fordel. Gjennom årene og testing ble det oppdaget at de fleste plastbukter som brukes av NAS-kister brytes.

Klar til bruk – WD My Cloud EX4

Hvis du kjøper den forhåndskonfigurerte enheten til WD My Cloud EX4-systemet, har du ingen problemer med å bruke den så snart den er fjernet fra emballasjen. Tanken er at brukeren ganske enkelt kobler enheten til Internett-nettverket, gjennom kontoret eller hjemmet sitt, installerer applikasjonen på enheten han vil ha tilgang til og påpeker hva som vil være mappen der han vil dele informasjonen.

Fjerntilgang er lett å konfigurere, tross alt er tilgangen til skyen som tilbys av Western Digital-systemet alltid den samme.

På samme måte som det enkle karossystemet innebærer ikke konfigurasjonen av Internett-tilgangen til NAS noen problemer, siden ingen av informasjonen som er gitt til systemet vil bli gjort tilgjengelig for tredjepart.

Tilkobling – WD My Cloud EX4

Den doble Gigabit Ethernet-porten for høyhastighetsnettverk er virkelig effektiv, ettersom den optimaliserer forbindelsen med nesten øyeblikkelig filoverføring. Å ha en overføring på 1 gigabit per sekund tilsvarer 0,12 gigabyte per sekund eller 125 MB per sekund.

Med flere harddisker konfigurert under RAID-systemet, er det mulig å oppnå en skrivehastighet nær den som er diskutert, og overskride maksimalt Ethernet-grensesnittet ved overføring av en enkelt fil. Nå, hvis vi har en ruter med høy kapasitet, vil vi øke produktiviteten vår permanent.

Western Digital My Cloud EX4 foranWestern Digital My Cloud EX4 foran

For ekstern lagring har EX4 et par USB 3.0-porter. Ytelsen vil hovedsakelig avhenge av hvilke typer disker som er tilkoblet, som vil nå eller ikke maksimalt til portene som brukes i henhold til testene som er gjort.

Det mest interessante er at systemet utviklet av Western Digital har to kraftinnganger som kan kobles separat med forskjellige transformatorer. Bare en er inkludert i esken, men den andre kan kjøpes valgfritt til en bekreftet pris.

Tanken med å integrere to strømkilder er å ønske å unngå problemer med strømforsyningen, eller i tilfelle noe strømadapter mislykkes. Den komparative fordelen med dette systemet vil bli funnet i tilfelle å koble det til et nettverk uavhengig av det viktigste, fordi i tilfelle strømbrudd i det ene, vil systemet fortsette å fungere på grunn av energien levert av den andre.

Konfigurasjonsdetaljer – WD My Cloud EX4

Selv om det er sant at systemet inkluderer muligheten til å få tilgang til informasjonen via en stasjonær datamaskin og fra mobiler med Android- eller iOS-operativsystemer, vil de avanserte funksjonene alltid være konfigurert for nettbruk.

Bruker- og gruppekontoer kan brukes til å kontrollere delte filer, med en 12-sifret kode for hver som må legges inn for å gi ekstern tilgang fra en mobil eller stasjonær enhet.

En annen fordel med systemet er i muligheten til å tildele kontrollkvoter for plassen som brukes på diskene.

RAID 0, 1, 5, 10 og JBOD (disker uten RAID-konfigurasjon). Systemet tillater en konfigurasjon der all informasjon som er lagret av diskene selv, og dermed vil det samme systemet tillate at i tilfelle feil kan disken byttes ut til en annen med de samme egenskapene og vil bli brukt på samme måte som forgjengeren.

Volumkryptering er også tilgjengelig, noe som ikke finnes i WD My Cloud-systemet. Avhengig av informasjonen som er lagret, kan dette alternativet være avgjørende for å sikre systemets sikkerhet for å sikre filer i tilfelle tyveri.

Prisene på WD My Cloud EX4

  • WD My Cloud EX4 diskløs 565 dollar
  • WD My Cloud EX4 8TB $ 1130
  • WD My Cloud EX4 12TB $ 1 319
  • WD My Cloud EX4 16TB $ 1 507