contadores Skip to content

Xcode – Hva det er, hva det er for og hvordan du laster ned

Finn ut mer om det mest komplette settet med verktøy for å lage applikasjoner: Xcode

I dag er teknologi veldig til stede i våre liv, og de fleste av oss bruker forskjellige applikasjoner i løpet av dagen. Sjekk sosiale nettverk, se hvordan været blir, administrer e-posten vår, send en direktemelding … dette er bare noen av applikasjonene vi har på nettbrettet eller smarttelefonen vår, men har du noen gang lurt på hvordan de er laget? I dag skal vi snakke om Xcode, Apples pakke med applikasjonsutviklingsverktøy.

Introdusert i oktober 2003 sammen med versjon 10.3 av Mac OS X, Xcode er det integrerte utviklingsmiljøet (IDE) laget av Appple som fungerer sammen med Interface Builder (grafisk verktøy for å lage brukergrensesnitt) og som kan lastes ned gratis fra Mac App Store. Dette verktøysettet inkluderer også en samling av GNU-prosjektkompilatorer (GCC) og kan kompilere C, C ++, Objekt-C, Objekt-C ++, AppleScript og Java-kode takket være et bredt spekter av programmeringsmodeller.

xcode-4

Blant de mest fremragende funksjonene i Xcode, må vi fremheve teknologien som tillater det distribuere byggeprosessen fra kildekoden på flere datamaskiner via Bonjour.

xcode-2

Xcode 6, en ny måte å designe programvare for iOS og OS X

Med det nye Xcode 6 vil gjennomgå en radikal endring og ny måte å designe og bygge programvare på. På WWDC14 introduserte Apple Swift, et nytt programmeringsspråk som kombinert med Xcode-verktøy gjør applikasjonsprogrammering og utvikling til en utrolig opplevelse. Takket være den siste versjonen, som fremdeles er i beta, vil utvikleren kunne se i sanntid forhåndsvisningen av hva han programmerer og endringene han gjør i koden. I tillegg tillater den nye visningen også se alle lag med brukergrensesnitt i 3D, så det vil være lettere å forstå hvordan grensesnittet er sammensatt og identifisere hvilke synspunkter som overlapper hverandre og hvilke som klipper.

xcode-3

I tillegg skal det bemerkes at for øyeblikket Xcode er den eneste programvaren som er tilgjengelig å skrive med Swift-kode. Xcode 6 integreres perfekt med det nye Swift-språket, slik at du kan lage applikasjoner der bare denne nye koden brukes, legge Swift-kode eller rammer til eksisterende applikasjoner, blant annet.

Xcode er alt du trenger for å lage Apple-applikasjoner til fingerspissene

Xcode tilbyr utviklere alt de trenger for å lage applikasjoner for Mac, iPad og iPhone. Den siste versjonen har et brukergrensesnittdesign som forener koding, testing og feilsøking i et enkelt vindu.

xcode-5

Søknaden inkluderer Xcode IDE, LLVM-kompilatorinstrumenter, iOS-simulator, SDK for den nyeste iOS og OS X og mange flere funksjoner som er tilgjengelige for utviklere. Den har blant annet et bredt utvalg av innovative verktøy for å lage applikasjoner, den profesjonelle redaktøren holder seg fokusert på koden, grensesnittet er forenklet for å gjøre det mye raskere og enklere å bruke, samt flere verktøy for å analysere visuell ytelse.

Husk at for å publisere applikasjonen din for Mac eller iOS i App Store, du må være medlem av Apple-utviklerprogrammet.

Del denne artikkelen med kontaktene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner litt høyere. Takk skal du ha!