Xiaomi presenterer MiPad, selskapets første nettbrett fra bare 240 dollar

Xiaomis fargerike MiPad vil være tilgjengelig i 6 farger og vil kjempe fra deg til deg mot iPad Mini

De mange ryktene om at Xiaomi kan være i ferd med å komme inn i nettbrettmarkedet er endelig blitt oppfylt. Selskapet presenterte i går sin første linje med nettbrett på et arrangement i Beijing, der administrerende direktør og medgründer av firmaet, Lei Jun, var begeistret for sitt nye produkt.

MiPad er et 7,9-tommers nettbrett, nøyaktig det samme som iPad Mini Retina fra eplefirmaet. Som du ser i de mange bildene, er begge enhetene fysisk ganske like bortsett fra det fargerike prikken over i’en Xiaomi. Etter spesifikasjonene, skjermen har en oppløsning på 2048 × 1536 piksler og inkluderer en Tegra K1 2,2 GHz prosessor. Det er derfor den første nettbrettet som bruker en Nvidia-prosessor.

Også, enheten inkluderer 2 GB RAM og 16 GB intern lagring, men med muligheten for å utvide dem opp til 128 GB gjennom et microSD-kort. Kameraet er heller ikke ubetydelig, 8 megapiksler bak og 5 megapiksler foran for å ringe videosamtaler i høy definisjon.

xiaomi-mipad

Med disse gode spesifikasjonene vil mange av dere tro at Xiaomi MiPad bør plasseres til en pris over $ 300. Ingenting er lenger fra virkeligheten, og selskapet er tro mot sin filosofi om “gode produkter til lave priserlanserer sitt første nettbrett for $ 240, 16 GB WiFi-modellen, mens vi for litt mer kan få 64 GB-modellen.

MiPad vil være svært konkurransedyktig, 64 GB WiFi-modellen koster bare 273 dollar

For øyeblikket har selskapet ikke nevnt noe om en Cellular-versjon for å dra nytte av høyhastighetsnettverk som sakte begynner å rulle ut i Kina. Angående tilgjengeligheten, MiPad vil starte en åpen testperiode fra juni, som de har gjort med tidligere produkter.

Xiaomi-mipad-02

Forbrukere som har muligheten til å prøve beta-versjonen av nettbrettet, vil rapportere alle feilene som Xiaomi finner, samt alle forbedringene som selskapet kan implementere i møte med den endelige lanseringen av MiPad.

MiPad, den første Xiaomi-nettbrettet den søker å konkurrere med Apple iPad Mini

Som påpekt i TNW, har administrerende direktør i selskapet understreket det harde arbeidet som er gjort for å lansere et produkt som MiPad, noe som sikrer at det vil gi forbrukerne en spillbar opplevelse som tilsvarer den beste PC-en. I tillegg har han også gitt ut en pil til Apple, som han forventer “legge litt press

Hva synes du om MiPad? Tror du det er en konkurrerende rival for Apple iPad?