contadores Skip to content

Xiaomi vil ikke kunne bruke “Mi Pad” -merket fordi det ser ut som “iPad”

Det kinesiske selskapet Xiaomi opprettet et helt forretningsimperium ved å kopiere Apples ideer. Vi har sett alle slags elementer både på maskinvare- og programvarenivå som tydelig har blitt inspirert av iPhone, iPad og iOS.

Vi har sett lignende markedsførte produktlanseringer, nettsteder og til og med iOS-inspirerte Android-temaer. Men sannsynligvis det tydeligste eksemplet på plagiering er i klonen til iPad mini kjent som “My Pad”.

Fra Xiaomi de ønsket å registrere merkevaren for nevnte nomenklatur, men Apple tok rettslige skritt, og det biten epleselskapet ser ut til å ha vunnet den første domstolen …

Xiaomi kan ikke være i stand til å fortsette å bruke “Mi Pad” -merket

Xiaomi Mi Pad, innledningsvis, selges bare i Kina. Men det kinesiske selskapet har planer om å utvide produktene sine internasjonalt. Apple rapporterte om bruken av dette merket på EUIPO (European Intellectual Property Office).

Nå, som rapportert via Reuters, har Apple vunnet saken:

“Den nest viktigste domstolen i Den europeiske union, Allretten, har avgjort at Mi Pad-merkevaren ikke bør registreres fordi forbrukere kan bli forvirret av likheten på skiltene.”

Fra domstolen tror de at tilstedeværelsen av tilleggsbrevet “m” om My Pad det er ikke nok å differensiere begge produktene. Tatt i betraktning at de visuelt er to veldig like tabletter.

Det kan interessere deg | Xiaomi vil kopiere iPhone X på sin neste mobil

Vi står foran en delvis seier for Apple fordi forbyr ikke salg av Xiaomi Mi Pad-produkter i Europa eller noe annet sted. Det forbyr bare registrering av nevnte merke i Europa.

Nå kan Xiaomi slå tilbake på anke fra EUs domstol, tilsvarende USAs høyesterett. Hvordan vil denne juridiske kampen ende?

Kilde | 9to5Mac